Samsun'da Sel Faciası 6 Ölü - VİDEO

Samsun'da Sel Faciası 6 Ölü - VİDEO
Samsun'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, gece yarısından sonra faciaya yol açtı. Sel felaketinde ilk belirlemelere göre 4'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti.

Samsun'un Canik ilçesinde yoğun yağmur sonrasında gece yarısından sonra oluşan sel felaketi can ve mal kayıplarına neden oldu. Sel suları önüne kattığı araçları sürükledi, dev ağaçları yerinden söktü, birçok evi su bastı. Yaşanan felaket esnasında Mert Irmağı'nın taşması sonucu Canik ve İlkadım ilçeleri arasında ulaşım kesilirken, Samsun-Ordu ve Samsun-Ankara Karayolları sabaha kadar ulaşıma kapatıldı. Canik ilçesinde oluşan sel nedeniyle vatandaşlar araçlar içinde mahsur kaldı. Küçük Sanayi Sitesi tamamen sular altında kalırken, çok sayıda ev ve iş yeri sel sularından ötürü zarar gördü. Araçların sürüklendiği, dev ağaç dallarının ve kaya parçalarının sürüklendiği sel felaketinde Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları büyük zarar gördü.

Mert Irmağı taştı. Taşan ırmak yerleşim yerleri ve sanayi sitelerini sular altında bıraktı. Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları’nın zemin katlarını da su bastı. Burada apartman görevlisi olarak görev yapan Recep ve eşi Hüsnüye Yılmaz sel sularından kurtulurken, çocukları 3 yaşındaki Abdullah ile 1.5 yaşındaki Hüseyin sular altında kaldı. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin saatlerce süren çalışmaları sonucunda Abdullah ve Hüseyin’in cesetlerine ulaşıldı.

1.20120704084854.jpg

Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları’nın zemin ve bodrum katlarında evlerinde sele yakalanan ve kendilerinden haber alınamayan baba ile iki oğlunun daha cesedine ulaşıldı. Baba Kenan (40), oğulları Mücahit (16) ve Bedirhan’ın (9) cesedi Amasya'dan kente gelen dalgıç ekibi tarafından evden çıkarıldı. Ekiplerce alınan cesetler, ambulanslarla morga götürüldü.

Kirazlık mevkisinde yer alan akaryakıt dolum tesisleri yakınında da henüz kimliği belirlenemeyen bir kadın cesedi bulunmuştu.

Samsun-Ordu Karayolu üzerinde bulunan bir alışveriş merkezinde bulunan iş yerleri sel suları nedeniyle zarar görürken, iş yerlerinde bulunan malzemeler yollara saçıldı. Yaşanan felaketi fırsat bilen bazı yağmacılar, iş yerlerinden yollara saçılan eşyaları topladı.

sel-samsun.jpg

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ... Samsun'da Sel 6 Can Aldı

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Samsun'u sel vurdu: Ölü sayısı her dakika artıyor