Samsung S4 tanıtıldı

Samsung S4 tanıtıldı
Samsung'un merakla beklenen S4 modeli, New York'ta tanıtıldı. Galaxy S4, gözle kontrol sistemi, çift kamera özelliği ile kendinden çok söz ettirecek.

Samsung'un dördüncü nesil Galaxy S modeli, ya da bilinen adıyla GT - I9500 kod adlı Galaxy S4 modeli, New York'ta tanıtıldı. Samsung Galaxy S4'ün tüm teknik özellikleri ekrana yansıtıldı.

Samsung’un görüvüye çıkardığı yeni Galaxy S4 iPhone’u tahtından edecek gibi gözüküyor. Samsung’un bu yeni ürününde telefonu dokunmadan kontrol edebilme özelliğine sahip. Ayrıca konuşurken telefon 9 faklı dili size tercüme edebiliyor. 5 inç ve 1080p ekran özelliklerine sahip Galaxy S4 sahibinin göz tepkilerine göre çalışıyor.

Çok amaçlı 13 megapiksel kamera ve ses tanıma yazılımı da bulunan Galaxy S4 adeta iPhone’u tehdit eder hale geldi. İnce,dayanıklı ve sadece 130 gram ağırlığında olan S4, polikarbonat ile muhafaza ediliyor. Samsung telefonun henüz ne kadara satılacağını belirtmedi fakat bu yeni ürünün ABD'de bir veya iki yıllık sözleşme ile 200 $'dan başlayan fiyatlarla satışa çıkarılması bekleniyor.

1.20130315121944.jpg

İşte yeni Galaxy S4:

Smart Scrool sayesinde eye tracking denilen gözle kontrol sistemi gelişmiş bir şekilde Galaxy S4 modelinde kullanılıyor. Ayrıca ekrana bakmadığınzı zamanlarda Galaxy S4'teki videolar Smart Pause sistemi sayesinde durduruluyor.
 
Samsung'un etkinliği, duyurulandan biraz daha erken bir saatte başladı. Times Meydanı'nda yapılan tanıtıma geniş bir takipçi katıldı.
 
Galaxy S4, 130 gram ağırlığa sahip. Galaxy S3'ten 2 gram daha hafif. Samsung; HomeSync, S-Translator ve Knox gibi yeni yazılımlarını tanıtıyor. Galaxy S4, özelleştirilen yazılımlarıyla dikkat çekecek.
 
Samsung Galaxy S4'ün kalınlığı sadece 7.9 mm. Samsung Galaxy S4'te 5 inç Full HD Super AMOLED ekran kullanılıyor.
 
Galaxy S4;  LTE, a/b/g/n/ac WiFi, Bluetooth 4.0 ve MHL 2.0 bağlantıları destekleniyor.
 
Samsung Galaxy S4'te 13 Megapiksellik ana kamera ve 2 Megapiksellik ön kamera kullanılıyor.

Samsung Galaxy S4, 2 GB RAM ve 3 farklı dahili hafıza seçeneği ile geliyor. 16 / 32 ve 64 GB'a ek olarak, 64 GB'a kadar microSD kart takabiliyorsunuz. Kullanılan RAM çift kanal LPDDR3 olarak belirtiliyor.
 
Samsung Galaxy S4, Smart Scroll, Smart Pause ve Floating Touch teknolojisi sayesinde Air View desteğine sahip. Galaxy S4, gücünü 2600 mAh'lik bataryadan alacak!
 
Samsung Galaxy S4'te Dual Camera özelliği bulunuyor. Böylece LG Optimus G Pro'daki gibi aynı anda iki kameradan da video kaydı alabileceksiniz. Mesela çocuğunuzu video çekerken, kendinizi de görüntüleyebileceksiniz. Ayrıca Galaxy S4'te pek çok yeni kamera modu bulunuyor. S-Translatör özelliği tanıtılıyor.
 
HomeSync özellikleri anlatılıyor. NFC ve WiFi'yi tamamen verimli bir şekilde kullanıp, tüm cihazları telefondan yönetebiliyorsunuz. Samsung, Story Albüm özelliğini tanıtıyor. Örneğin siz İstanbul'da yaşıyorsunuz ve tatile İzmir'e gittiniz. İzmir'den İstanbul'a geri döndüğünüzde telefon bunu algılıyor ve İzmir gezisi diye bir albüm oluşturabiliyor.
 
Samsung Galaxy S4'te S-Voice Car modu da bulunuyor. Arabada telefon kullanımı çok daha rahat olacak. Samsung, S-Voice Car ile beraber sürücülere oldukça başarılı bir sesli asistan deneyimi sunuyor. Size gelen bildirimleri okuyabildiği gibi, mesajları da sesli olarak okuyabiliyor. Aracınızda Bluetooth desteği varsa, aracın hoparlörlerinden tüm bildirimleri duyabiliyorsunuz.
 
Group Play özelliği çarpıcı. Pek çok Galaxy S4 birleşip, sanal 5.1 ya da 7.1 ses sistemi oluşturabilir, tüm şarkıları bir arada dinleyebilirsiniz. Toplamda 8 tane telefon birleşiyor ve hepsinde aynı şarkı Surround olarak çalabiliyor. Oldukça ilginç ve değişik bir özellik.
 
Dual Video Call desteği sayesinde hem ana kamera hem de ön kamerayı bir arada kullanabiliyorsunuz. Özellikle grup içerisinde etkili bir çoklu görüşme desteği sunduğu bir gerçek.
 
Smart Scroll ve Smart Pause anlatılıyor. En çok merak edilen özelliklerden biri de bu.
 
Yeni aksesuarlar tanıtılıyor. Yeni aksesuarların arasında, sporcuları ilgilendiren kol bantları da bulunuyor. Ayrıca Galaxy S4'te Padometer bulunuyor. Isı ve nem ölçebilen telefon, sizin adımlarınızı da sayabiliyor. Böylece spor yaparken, yanınızda daha iyi bir yardımcı olacak.

Samsung Galaxy S4, 155 ülkede 327 mobil operatör ile beraber Nisan ayının sonuna doğru satışa sunulacak.