Sanal POS Nedir?

Sanal POS Nedir?
Herhangi bir fiziki mağazadan alışveriş yapıldığında ödemenin kart ile yapıldığı POS cihazının online versiyonu sanal pos nedir sorusunun da yanıtıdır.

Herhangi bir fiziki mağazadan alışveriş yapıldığında ödemenin kart ile yapıldığı POS cihazının online versiyonu sanal pos nedir sorusunun da yanıtıdır. İnternet üzerinden online olarak ödeme yapmaya olanak tanıyan bu sistem VPOS yani Virtual Point of Sale adıyla da biliniyor. Müşterilerin ödeme yapmak için kullandıkları kart bilgileri bankalara ulaşıyor. Şayet banka tarafından ödeme onaylanırsa söz konusu ödeme tutarı internet sitesi sahibinin belirlediği banka hesabına aktarılıyor. Bu sayede ürün ya da hizmetin ödemesi de alınmış oluyor.

Sanal POS internet üzerinden ürün ya da hizmet satışı yapan tüm internet siteleri tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Hem kolay hem de güveni bir şekilde ödeme almayı sağlayan bu sistem sayesinde internet kullanıcıları da alışveriş ihtiyacını karşılayabiliyor. Ancak sanal POS hakkında önemli detayların da olduğunu göz ardı etmemek gerekiyor.

Örneğin internet sitelerinin müşterilerine olabildiğince çok sayıda bankanın kredi kartı ile ödeme imkanı sunmak istediğini söyleyebiliriz. Bu noktada tercih edilen sanal POS uygulamasının hangisi olduğu da önem taşıyor. Çok sayıda internet sitesinin soluğu paytr.com adresinde aldığı biliniyor. Çünkü ihtiyaç duyulabilecek tüm ödeme kanallarının tamamı tek bir entegrasyon ile mümkün hale geliyor ve seçenek olarak sunulabiliyor.

Banka kartları, ön ödemeli kartlar, kredi kartı ile ödeme ya da taksitle ödeme gibi seçeneklerin sunuluyor olması, internetten satış yapan sitelerin müşteri memnuniyeti kazanması açısından çok önemlidir. İşte bu nedenle paytr.com tarafından sunulan sanal POS uygulamasına olan ilgi de artmaya devam ediyor. Bu arada sistemin puan ile ödeme seçeneği de sunduğunu unutmamak gerekir. Havale ve EFT ile ödeme seçeneği zaten mevcut oluyor.

Ödemeler 7/24 kontrolden geçirildiği için hız bakımından da bu sanal POS avantajından faydalananlar bir problem yaşamıyor. Yedek alt yapısı ile hizmet sunuyor olması, güvenli alışveriş noktasında tüm beklentilerin eksiksiz bir şekilde karşılanması gibi özellikler de internet sitesi sahiplerinin gözünden kaçmıyor. Mağaza paneli üzerinden tüm işlemlerin rahatlıkla takip edilebiliyor olduğu bilgisini de aktaralım. Hemen paytr.com adresine tıklayarak bu konuda merak ettiğiniz diğer sorulara da yanıt bulabilirsiniz.