Sanat Kurslarına Yoğun ilgi

Sanat Kurslarına Yoğun ilgi
Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gençlik merkezince her yıl açılan sanat kurslarına ilginin yoğun olduğu bildirildi.

Kursların çeşitlendirilmesi çalışmalarının devam ettiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz talepler doğrultusunda kurs çeşitliliğini artıracaklarını ve bu yıl katılımın çok daha fazla olduğunu söyledi. 

Bu yıl ilk kez AB (Avrupa Birliği) proje grubu kursu açılacağı müjdesini veren Yılmaz “ Bizim için önemli olan gençlerimizin kendi talepleri doğrultusunda yeteneklerine uygun kurslar açarak, gençlerimizi uyuşturucu başta olmak üzere kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Bir yandan bunu yaparken diğer taraftan da ilimizden sanat dünyasına yeni kişi ve kişilikler kazandırmak asli görevimiz olmasa da bunun gayreti içerisindeyiz. 

Geçtiğimiz yıllarda açtığımız kurslar sonunda yapılan etkinliklerle gençlerimiz kendilerine fırsat tanındığında ne kadar başarılı olabildiklerini açık ve net bir şekilde ortaya koyma başarısı gösterdi. Yapılan yarışmalarda yurt içerisinde önemli derece yapan gruplarımız var. Bu yıl kurslarımıza başta gitar olmak üzere başvuruların yoğun olduğunu saptadık. Sevindirici bir durum iyi bir başarı denilebilir. Bundan böyle kurs sayımızı artırarak daha fazla gencimizin katılım göstermesini sağlamayı hedefledik” diye konuştu.
 
Bu arada Gençlik merkezince bu yıl açılacak kurslara Tiyatro branşına 100, Gitar’a 300, Bağlama 80, Keman 52, Halkoyunları 46, AB proje grubu 25 ve diğer branşlarda 22 olmak üzere toplam 625 kayıt gerçekleştirildi.