Sancak, RTEÜ'de “Medeniyetimiz ve Geleceğimiz” Konferansı Verdi

Sancak, RTEÜ'de “Medeniyetimiz ve Geleceğimiz” Konferansı Verdi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda, “Medeniyetimiz ve Geleceğimiz” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Türk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak katıldı.

Konuşmasına, çok zorlu günlerden geçtiğimizi, dünyanın büyük bir altüst oluş süreci içerisinde bulunduğunu ve günümüz insanının bir arayış içerisinde olduğunu söyleyerek başlayan Ethem Sancak, “Eskiden dünyada alışılageldiğimiz Ortadoğu gibi çeşitli lokal kargaşa bölgeleri vardı, dünyanın başka yerleri biraz daha sakindi fakat şimdi dünyanın her tarafı, huzur beldesi diye tarif edilen Batı bölgesi de kargaşa içinde günlerini geçiriyor.” dedi.

ethem-sancak-rize-recep-tayyip-erdogan-universitesinde-(4).jpg

Son üç yüz yılda dünyaya kapitalizm, liberalizm, sosyalizm gibi insanlığı adalete, mutluluğa, refaha ve hoşgörüye götüreceği vaat edilen bir medeniyet kazandırıldığını fakat son yirmi yılda olagelen şeylere bakıldığında insanlığa dayatılan bu toplumsal modelin karmaşa yarattığını ve sistemin kendi içerisinde büyük bir çöküşe girdiğini ifade eden Sancak, yedi milyar kişiden oluşan insanlık ailesinin neredeyse beş milyarının toplumsal sistemin zulmü, adaletsizliği ve merhametsizliği altında inlediğini belirtti.

ethem-sancak-rize-recep-tayyip-erdogan-universitesinde-(5)-001.jpg

İnsanlığın artık dayatılan bu toplumsal modeli çekemediğini, şu anda yaşayan insanın yarım insan olduğunu ve onu ancak İslam modelinin tamamlayabileceğini söyleyen Sancak, “Kadını bir cinsel obje olarak dört duvarın arkasına atmış ve cehalete mahkûm etmiş, şu anda Müslümanların uyguladığı İslam değil. Öğretimizin simgesi, sünnet diyerek tarif ettiğimiz altmış üç yıllık yaşamının her zerresini model olarak üstleneceğimiz Peygamberimizin kadın ile ilişkisi böyle miydi? Şimdiki ümmetin yaşamı rehberimizin yaşamıyla yüz seksen derece zıt. Biz İslam’ı ilk neşet ettiği haliyle yeniden keşfettiğimizde ve öğretimizi düzgün yolladığımızda göreceğiz ki bu ilahi toplumsal sistem insanlığa mutluluk, refah ve insanlıktan başka bir şey sunmayacak.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Soru cevap bölümü ile sona eren konferansta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından günün anısına Ekrem Sancak’a plaket takdim edildi.

ethem-sancak-rize-recep-tayyip-erdogan-universitesinde-(3).jpgethem-sancak-rize-recep-tayyip-erdogan-universitesinde-(6).jpgethem-sancak-rize-recep-tayyip-erdogan-universitesinde-(7).jpgethem-sancak-rize-recep-tayyip-erdogan-universitesinde-(2).jpg

ethem-sancak-rize-recep-tayyip-erdogan-universitesinde-(1).jpg