“Sandalım Kıyıya Bağlı” Tiyatro Oyunu Rize'de Sahnelenecek

“Sandalım Kıyıya Bağlı” Tiyatro Oyunu Rize'de Sahnelenecek
İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye hazırlanan 'Sandalım Kıyıya Bağlı” adlı müzikli tiyatro oyunu 20 - 21 Mart tarihlerinde Rize’de sahnelenecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncularının yer aldığı, Dinçer Sümer’in yazdığı Murat Çidamlı’nın yönettiği “Sandalım kıyıya bağlı” adlı müzikli oyun Rize’de tiyatroseverlerle buluşuyor.

Biri Türk, diğeri Rum iki Anadolu gencinin dostluğu etrafında anlatılan öykü; Osmanlı İmparatorluğu’nun sahip olduğu zenginliklere gözünü diken Batı Uygarlığının imparatorluğu yıkmak için barış içinde yaşayan halkları nasıl birbirine karşı kışkırtıp düşman ettiğini konu alıyor.

Şiirin, müziğin, dansın yer yer kahkahalarla, yer yer gözyaşlarıyla birleştiği oyun aynı zamanda 1986 yılında ‘Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü’ kazanmış, Ege’nin iki kıyısında barış, dostluk ve diyaloğun hakim kılınması için uzatılan bir kardeş eli, bir zeytin dalı olmasıyla da büyük önem kazanıyor.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde 20 - 21 Mart 2018 Salı ve Çarşamba akşamları saat:20:00’de sahnelenecek olan oyunun biletleri İsmail Kahraman Kültür Merkezi Bilet Satış Gişesinden temin edilebilir.