Saniye Saniye Ölüm Anı - VİDEO

Saniye Saniye Ölüm Anı - VİDEO
Trabzon'da 2. Uluslararası Uzungöl Havacılık Festivali kapsamında yamaç paraşütü ile uçuş yaparken Uzungöl'e düşen genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Trabzon'da 2. Uluslararası Uzungöl Havacılık Festivali kapsamında yamaç paraşütü ile uçuş yapmak isterken paraşütünün rüzgar nedeniyle dolanması ve 2. paraşütünün da geç açılması nedeniyle Uzungöl'e düşerek ağır şekilde yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden genç paraşütçünün göle düşme anı saniye saniye kameralara yansıdı.

4.20100620152259..jpg

Edinilen bilgiye göre, Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl Beldesi Karaster Tepesi'nden bu sabah yamaç paraşütü ile Uzungöl'e doğru uçuşa geçen Trabzonlu yamaç paraşütçüsü Mehmet Yıldız'ın (22), Uzungöl'ün üzerine geldiği sırada ters rüzgar nedeniyle paraşütü dolandı. Yedek paraşütünü açmasına rağmen Uzungöl'e düşen Yıldız, ağır şekilde yaralandı. Tedbir amaçlı olarak göl kenarında bekletilen ve Gümüşhane Sivil Savunma Müdürlüğü'ne ait olduğu öğrenilen bot çalıştırıldıktan bir süre sonra benzini bitince gencin düştüğü bölgeye ulaşılamadı. Çevredeki vatandaşlar göle atlayarak genci sudan çıkartmaya çalışırken, genç uzun uğraşlar sonrasında 15 dakika sonra sudan çıkartılabildi.

5.20100620152313..jpg

Ambulansa konulan Yıldız'ın duran kalbi, ilk müdahalenin ardından tekrar çalıştırılırken, kaldırıldığı Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tıbbî müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Mehmet Yıldız'ın ölümünün ardından organizasyondaki uçuşlar iptal edilirken, ölümünde ihmal olup olmadığı araştırılıyor.

Öte yandan, genç paraşütçünün göle düşme ânı, saniye saniye kameralara yansıdı.

6.20100620152323..jpg

CENAZE BURSA'YA GÖNDERİLECEK

Otopsi için Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan Trabzon Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan yamaç paraşütçüsü Mehmet Yıldız'ın (22), muhtemelen boğulma sonucu öldüğü tahmin edilirken, aslen Trabzonlu olan Yıldız'ın cenazesinin ise ailesi tarafından Bursa'ya götürüleceği belirtildi.