Şanlıurfa'da feci kaza:4 ölü, 6 yaralı

Şanlıurfa'da feci kaza:4 ölü, 6 yaralı
Şanlıurfa'da bir otobüsle otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kazanın ardından otobüs ile otomobil tamamen yandı.

Kaza Şanlıurfa-Mardin karayolunun 45. kilometresindeki Çoban Deresi mevkisinde saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Bir seyahat firmasına ait sürücüsü tespit edilemeyen otobüs ile sürücüsü tespit edilemeyen 63 KC 075 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazanın ardından otobüsteki yolcular tahliye edildi.

Otomobilde sıkışan yaralılar çıkarılırken, bir anda otomobilde yangın çıktı. Yangın kısa sürede otobüse sıçradı. Otobüs ile otomobil bir anda yanmaya başladı. Otomobilde sıkışan biri çocuk toplam 3 kişi alevlerin arasıda can verirken, bir kişi de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kazada Bersin Aydın(17), Zeytin Turan(20), Leyla Aydın(5), Berivan Aydın, Berivan Erdem ve ismi tespit edilemeyen bir kişi olmak üzere toplam 6 kişi yaralandı. Olay yerindeki yaralılar ambulanslarla Şanlıurfa'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Jandarma ekipleri yolu yaklaşık 2 saat boyunca trafiğe kapattı. Yangın bir süre sonra kontrol altına alınırken, her iki araç ise tamamen yandı.


Öte yandan otobüs içerisinde bulunan yolcular, olay sonrası otobüs şoförünü linç etmek istedi. Olay yerinde bulunan jandarma ekipleri otobüs sürücüsünü linç edilmekten son anda kurtardı. Jandarma ve polis ekipleri ölenlerin kimliğini tespit etmeye çalışıyor.


Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.