Şanlıurfa’ya Kaçamadan Bayburt’ta Yakalandı

Şanlıurfa’ya Kaçamadan Bayburt’ta Yakalandı
Trabzon'un Ortahisar ilçesinde kendisini polis gibi tanıtarak bir evden 4 bin 700 dolar, 13 bilezik ve 23 altın kartı alarak Şanlırufa'ya kaçmaya çalışan...

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde kendisini polis gibi tanıtarak bir evden 4 bin 700 dolar, 13 bilezik ve 23 altın kartı alarak Şanlırufa'ya kaçmaya çalışan şahıs, polis ekipleri tarafından Bayburt'ta yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, ilçenin Soğuksu mahallesinde bir apartmana giren ve kendisini polis olarak tanıtan İsa A., S.N. (23) isimli bayanın kapısını çaldı. S.N'ye, "Ben polisim. Savcılık tarafından görevlendirildim, FETÖ/PDY terör örgütüne para aktarmışsınız. Evde bulunan para ve ziynet eşyalarınızı getirin" diyerek acele etmesini söyledi. Kapısına gelen şahsın çağrısı üzerine paniğe kapılan genç kadın, evde bulunan 4 bin 700 dolar, 13 bilezik ve 23 altın kartı şahsa teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan genç kadın, Gülbaharhatun Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu.

Polis ekipleri genç kadının şikayeti üzerine durumu Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekiplerine bilgi verirken, Hırsızlık Büro ekipleri bölgede güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Dolmuşla şahsın bölgeden ayrıldığını tespit eden polis ekipleri, şahsın kaldığı oteli, görüntülerinden yola çıkarak tespit etti. Otelde yapılan aramada şahsın otelden ayrıldığını belirleyen polis ekipleri, şüpheli şahsın Trabzon'dan kaçabileceğini düşünerek şehrin giriş ve çıkışlarında, otobüs terminalinde tedbir aldı.

Yapılan araştırmada şahsın terminalden taksiyle Gümüşhane'ye gittiğini belirleyen ekipler, buradan otobüsle Şanlıurfa'ya gitmek isteyen şahsın güzergahındaki tüm illerdeki Emniyet ekiplerine bilgi verdiler. Şahıs Bayburt il sınırında polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınırken, üzerinde ve çantasında yapılan aramada S.N'ye ye ait olduğu öğrenilen 4 bin 700 dolar, 13 bilezik ve 23 altın kart ele geçirildi.

Trabzon'a getirilen şahıs, adliyeye sevk edilirken, S.N.'ye ziynet eşyaları ve paraları teslim edildi.

Şanlıurfa’ya Kaçamadan Bayburt’ta Yakalandı

Şanlıurfa’ya Kaçamadan Bayburt’ta Yakalandı

Kaynak:IHA