Şansal'ın Kader Maçı

Şansal'ın Kader Maçı
Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Mehmet Şansal kendi kaderini kendisinin belirleyeceği Boluspor ile önemli bir maça çıkıyor. Alınacak bir mağlubiyetle beraber Şansal'ın istifa etmesi bekleniyor.

Çaykur Rizespor'da Oktay Çevik - Hasan Vezir ikilisinin ardından göreve getirilen Mehmet Şansal'la istenilen başarının yakalanamayışından sonra gözler bugünkü Boluspor karşılaşmasına çevrildi. Bolu'da alınabilecek bir mağlubiyetle Teknik hocanın istifa etmesi bekleniyor.

Bank Asya 1. Lig'de 15. haftada Mersin İdman Yurdu karşılaşmasıyla ilk maçına çıkan Şansal'lı Rizespor, bu maçta alınan 4-0'lık galibiyetinin arkasını getiremedi. Şansal, Yeşil Mavili ekibin üst üste içerde dışarda puanlar kaybetmesine çözüm bulamayınca Boluspor karşılaşması ayrı bir önem kazandı.

Göreve başladıktan sonra sırasıyla karşılaştığı takımlardan Mersin İdman Yurdu'nu 4-0'la geçen Rizespor, ardından Bucaspor'dan tarihi bir fark yemiş ve sahadan 6-1'lik mağlubiyetle ayrılmıştı. Daha sonra ise evinde ligin son sırasındaki zayıf ekibi olan Kocaelispor ile 1-1 berabere kalarak ilk devreyi tamamlayan Çaykur Rizespor'da ikinci devre başlamadan önce ara transferde alınan oyunculardan sonra da değişen bir şey olmadı ve Yeşil Mavililer ikinci devreye zayıf rakibi Hacettepe ile Rize'de 1-1 berabere kalarak başlayarak her geçen hafta Süper Lig ümidini iyiden iyiye azalttı.

Boluspor maçının Süper Lig hayallerinin yeniden yeşerebilmesi için son maç olduğu bilincinde olan Şansal'ın bu yüzden karşılaşmada kadroda önemli bir revizyona gideceği formsuz olan oyunculardan başta Kenan Özer olmak üzere Mustafa Çiçek, Erhan ve Riberio'yu yedek soyunduracağı bekleniyor.

Karşılaşmadan alınabilecek bir mağlubiyetle birlikte Rizespor'un başında çıktığı 5 karşılaşmada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 2. Suat Kaya faciasının yaşanmasına neden olacak Şansal'ın maçtan sonra istifa etmesi oldukça yüksek bir ihtimal.

Şansal'ın ara transfer döneminde yapılan transferlere rağmen Boluspor karşılaşmasında alınabilecek bir mağlubiyetten sonra Süper Lig ümitlerinin tamamen tükeneceği bilincinde olarak istifa edeceği bekleniyor.

Öte yandan Bolu'daki hazırlıklarını tamamlayan Yeşil Mavililerde cezalı yada sakat oyuncu bulunmazken Yeşil Mavili ekip maç saatini beklemeye başladı. Bolu Atatürk Stadı'ndaki karşılaşmanın başlama saati 13.30 ve mücadeleyi Çankırı Bölgesi hakemlerinden Fethi Serkan Koçak yönetecek.