Şar Hospital'den Fiyat Açıklaması

Şar Hospital'den Fiyat Açıklaması
Rize Özel Şar Hastanesi Müdürü Şaban Semiz, özel hastanelerde yüzde 200’lük ücret artışı iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Semiz yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere 16/9/2013 tarihli ve 2013/5385 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularının Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu'nca belirlenen sağlık hizmetleri bedelinin en fazla iki katına kadar ilave ücret alabileceği hükme bağlanmıştır. Bu kararda belirtilen iki katına kadar ilave ücret kısmı daha önce yüzde 90 şeklindeydi. Artan işletme maliyetlerini ve ilgili Bakanlıkların konuya ilişkin tespitlerini değerlendiren Bakanlar Kurulu, ilave ücretin iki katına çıkarılmasını uygun görmüş ve yürürlüğü konusunda yetkiyi Sosyal Güvenlik Kurumu'na vermiştir. Böylece dileyen özel hastanenin fark ücretlerini en fazla iki katına kadar çıkarmasına yönelik bir imkan tanınmıştır ancak bu durum bütün özel hastanelerin bu karar sonrasında fiyatlarını artıracakları anlamını taşımamaktadır” dedi.

saban-semiz.20131114184303.jpgHaberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Semiz, “İlave ücretin iki katına çıkarılması konusu ulusal basında çarpıtılarak haberleştirilmiş ve sanki bütün özel hastanelerde ciddi fiyat artışları olduğu yönünde bir kamuoyu algısı oluşmuştur.

Bakanlar Kurulu'nun ilgili kararı sonrasında hastanemizde herhangi bir fiyat artışı yapılmamıştır. Yakın dönemde de artış yönünde bir düşüncemiz bulunmamaktadır. Sunmuş olduğumuz sağlık hizmetlerinin ücretlerine ilişkin son düzenlemeyi 2013 yılının Ocak ayı ortasında yapmıştık ve o tarihten bugüne ücretlerimizde genel itibarıyla herhangi bir değişiklik olmamıştır” dedi.