Sarıgöl’de Bolluk, Bereket Ve Şükür İçin 35 Adak Kurban Kesildi

Sarıgöl’de Bolluk, Bereket Ve Şükür İçin 35 Adak Kurban Kesildi
Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Dindarlı Mahallesi "Olcak Dede" mevkiinde her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü yapılan "Olcak Dede Bolluk, Bereket ve Şükür Duası" geniş katılımla yapıldı.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Dindarlı Mahallesi "Olcak Dede" mevkiinde her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü yapılan "Olcak Dede Bolluk, Bereket ve Şükür Duası" geniş katılımla yapıldı. Yaklaşık 150 yıllık gelenekte bolluk ve bereket için 35 adak hayvanı kesildi.

Sarıgöl ilçesi Dindarlı Mahallesi'nin Olcak Dede mevkiinde yaklaşık 150 yıldan bu yana devam eden "Olcak Dede Bolluk, Bereket ve Şükür" duası, binlerce vatandaşın aileleriyle birlikte katılımıyla bu yıl da gerçekleştirildi. 35 adak hayvanın kesildiği programda kılınan öğle namazının ardından bolluk, bereket ve şükür duası yapılarak, pişirilen yemekler hep birlikte yenildi. Duaya bu yıl Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz de katıldı. Dua hakkında bilgi veren Dindarlı Mahallesi Muhtarı Soner Sözer, "Buranın tarihi 150 yıldan fazla. Burada her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü çiftçiler ve vatandaşlar bir araya gelerek Olcak Dede geleneğini yaşatmaya devam ediyor. Olcak Dede de yağmur yağdığı yıllarda bolluk ve bereket duası, kurak geçen yıllarda yağmur duası yaparız. Buraya gelen çiftçilerimiz ekonomik durumuna göre mutlaka yanlarında bir şeyler getirir. Bu yıl 30 kuzu, 5 adet oğlak kurban edildi. Allah hayırları ve dualarımızı kabul etsin" dedi.

Sarıgöl’de Bolluk, Bereket Ve Şükür İçin 35 Adak Kurban Kesildi

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.