Sarıkamış Harekatının 100. Yılında Şehitler Anıldı

Sarıkamış Harekatının 100. Yılında Şehitler Anıldı
Sarıkamış harekatının 100. yılında 90 bin şehidi anma etkinlikleri kapsamında sahnelenen tiyatro izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Sarıkamış BESYO Spor Salonu’nda İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katıldığı program, Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Bakan Kılıç, bizim geçmişimizde neler yaşadığımızı çok iyi bilmemiz, çok iyi anlatmamız ve gelecek nesillere taşınması gerektiğini söyledi. Bakan Kılıç, “Temsili olarak bu duyguları, bu düşünceleri ortaya koyan arkadaşlarımıza baktığınız zaman yüz yıl gerisine gidiyorsunuz. Yüz yıl geriye gittiğiniz zaman şehitliklerdeki isimleri görüyorsunuz. Şehitliklerdeki isimlere baktığınız zaman yanlarında yaşları yazıyor, ne kadar genç fidanların bu milletin, bu devletin gelecekte var olması için feda ettiğimizi ve ne fidanların kendini feda ettiğini görüyorsunuz” dedi.

sarikamis-harekatinin-100.-yilinda-sehitler-anildi8.jpg

Kılıç, “Aynı zamanda bu millet için, bu devlet için kendini feda etmiş olanların hangi şehirlerden, hangi diyarlardan gelmiş olduğunu görüyorsunuz. Ve şunu görüyorsunuz ki? Çanakkale’de olsun, Dumlupınar’dan olsun, Sarıkamış’ta olsun, bu ülkenin dört bir yanından koşa koşa ülkesini müdafaa etmek için, milletini müdafaa etmek için, inancını müdafaa etmek için, kutsallarını müdafaa etmek için koşarak gelen bir millet. O şehirlere baktığınız zaman İstanbul da var, Samsunda var, İzmir de var, Hakkari de var, Diyarbakır da var, Trabzon da var, Hatay da var. Ama bugün ülkemizin sınırlarında olmayanlar da var. Çünkü 1915’te bundan yüz sene önce bir imparatorluğun çöküş zamanı iken, yeni bir devletin kuruluş aşamasına girilirken İmparatorluğun her bir yanından gelen ve maalesef bugün ülkemizin sınırların da olmayan ama birlikteliğimizin olduğu, duygu birlikteliğimizin olduğu şehirlerden Priştine’den, Kudüs’ten Şam’dan ve çok farklı yerlerden gelen kardeşlerimiz oldu. Ve onlar bu millet için, bu bayrak için şehid oldular. Dolayısıyla bizim geçmişimizde neler yaşadığımızı çok iyi bilmemiz, çok iyi anlatmamız ve gelecek nesillere taşımamız lazım” diye konuştu.

Bakan Kılıç’ın konuşmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Kuran-ı Kerim tilavetinin okunduğu sırada bir vatandaş gözyaşlarına boğuldu. Ardından sahnelenen tiyatro oyununda Sarıkamış Harekatı’nda Enver Paşa komutasında eksi 40 derece soğukta donarak şehit olan 90 bin askerin yaşadıkları canlandırıldı.

sarikamis-harekatinin-100.-yilinda-sehitler-anildi9.jpg

sarikamis-harekatinin-100.-yilinda-sehitler-anildi10.jpg

sarikamis-harekatinin-100.-yilinda-sehitler-anildi7.jpg

sarikamis-harekatinin-100.-yilinda-sehitler-anildi11.jpg

sarikamis-harekatinin-100.-yilinda-sehitler-anildi12.jpg

sarikamis-harekatinin-100.-yilinda-sehitler-anildi13.jpg

sarikamis-harekatinin-100.-yilinda-sehitler-anildi14.jpg

sarikamis-harekatinin-100.-yilinda-sehitler-anildi15.jpg

sarikamis-harekatinin-100.-yilinda-sehitler-anildi16.jpg

sarikamis-harekatinin-100.-yilinda-sehitler-anildi17.jpg

sarikamis-harekatinin-100.-yilinda-sehitler-anildi18.jpg

sarikamis-harekatinin-100.-yilinda-sehitler-anildi19.jpg

sarikamis-harekatinin-100.-yilinda-sehitler-anildi-20.jpg