Sarp Sınır Kapısı’nda Yılbaşı Öncesi Tedbirler Alındı

Sarp Sınır Kapısı’nda Yılbaşı Öncesi Tedbirler Alındı
Sarp Sınır Kapısı'nda yılbaşı nedeniyle beklenen yoğunluğa karşı tedbir alındığı belirtildi.

Türkiye'nin Gürcistan ve Kafkasya’ya açılan en önemli kara sınır kapısı olan Sarp Sınır Kapısı'nda yılbaşı nedeniyle beklenen yoğunluğa karşı tedbir alındığı belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Musa Aydemir, yılbaşı nedeniyle geçişlerde yüksek yoğunluk yaşanacağını belirterek öncelikli olarak personel sayısını artırdıklarını söyledi. Vatandaşların belgelerini hazır olarak getirmelerinin geçiş işlemlerini süratlendireceğini vurgulayan Aydemir, özellikle yolcuların yakıt ve ticari eşya getirmemeleri konusunda da uyardı. Gürcistan'a Sarp Sınır Kapısı'nda yüksek oranda geçiş olacağını dile getiren Aydemir, özellikle yılbaşı nedeniyle nöbetçi sayınının artırdıklarını ifade ederek "Yılbaşı nedeniyle yoğunluk olacağını tahmin ediyoruz. Takviye personel yanı sıra geçici görevlendirmeler ile ekibimizi artırıyoruz" dedi.

Özellikle yılbaşı gibi özel günlerde giriş-çıkış yapan araç sayılarına dikkat çeken Bölge Müdürü Aydemir "Bu yoğun günlerde 32 bin yolcuya çıkıyoruz. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda bunu yaşadık. Batum'un içi trafik nedeniyle kilitlendiği için Sarp Sınır Kapısı da kilitlendi. Batum'un içine araç giremediği için kapı durdu. Yoksa hizmet kalitesinde sıkıntı yaşanmıyor. Hizmetin süratinde de sorunumuz yok. Personelimiz verimli bir şekilde çalışıyor. Yılbaşında da aynı işlemi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

YILBAŞINDA SARP SINIR KAPISI’NI KULLANACAKLARA UYARI

Aydemir Yılbaşında Sarp Sınır Kapısı'nı kullanacaklara şu uyarılarda bulundu:

"Vatandaşlarımızdan şunu istiyoruz. Biz onlara güveniyoruz. Lütfen muafiyet haklarına riayet ederek gelirlerse, belgeleri hazır olursa bizde daha hızlı hizmet verebiliriz. Özellikle yakıt ve ticari eşya getirmek hedefi ile gitmesinler. Bunlara el koyuyoruz. Kendileri de huzursuz ve mutsuz oluyor. Bizde onları mutsuz etmek istemiyoruz. Ama görevin gereği budur."

Öte yandan SSCB’nin 1989 yılında yıkılmasından sonra hizmete açılan Sarp Sanır Kapısı yılda 6 milyon yolcu geçiş sağlayarak Türkiye'nin en yoğun kara sınır kapısı haline geldi. 2013 yılının ilk 11 ayında kapıdan 1 milyon 122 bin araç geçiş yaptı.