Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Sayın Cumhurbaşkanımıza Açık Mektup!

Sayın Cumhurbaşkanımıza Açık Mektup!

Malumumuz 3 Nisan Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız Rize’mize gelip Havalimanımızın temelini atacak! Başta siz Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere katkısı olan herkesten Allah razı olsun!

Yalnız bir serzenişimi arz etmek istiyorum!

İlgili Bakanlık, Rize-Artvin Havalimanının yapım süresini yayınladığı rapora göre 5 yıl(1800 gün) olarak belirlemiş! “ŞAKA GİBİ” demekten kendimi alamıyorum!

Nedeni şu, Ordu-Giresun Havalimanı yapılırken Binali YILDIRIM, Ordu’nun plaka numarası 52, Girusun’un 28, 52’nin yanına 28’in 8’ini getirirsek 528 eder, sen bu havalimanını 528 günde (yaklaşık 1,5 yıl) bitireceksin demişti müteahhite… Müteahhit’de kabul etmişti!

Ordu-Giresun Türkiye için ilk tecrübe olmasına rağmen 528 gün belirlenmişti! Gerçi sonradan projeye ek ilaveler yapıldığı için bu süre biraz uzamıştı!

Ordu-Giresun Havalimanı Türkiye’de deniz üstünde yapılan ilk havalimanıdır! Rize-Artvin ikinci olacak!

Rize-Artvin için belirlenen süre 5 yıl! Yani tamı tamına 1800 gün!

528 gün yaklaşık 1,5 yıl yapıyor! Hadi 2 yıl olsun, hadi 2,5 yıl olsun! Bunu 5 yıl olarak belirlemek, bence Rizeli ile alay etmektir, en azından hafife almaktır.

Rize-Artvin havalimanının ek ilaveler ve deniz suyunun derinliğini göz önüne alınırsa, fark etsin 3 ay bilemedin 5 ay! Hatta ekibi biraz daha kalabalıklaştırırsa müteahhit, bu fark bile ortadan kalkar!

Açık konuşmak gerekirse Rizeli, sırf size bir zarar gelmemesi için bu tür konularda yeterince fazla ses çıkarmıyor!

Bu durum Rize’deki istimlaklarda da kendini gösteriyor! Adeta hakkı olduğu halde kendini savunmuyor!

Bence yanlış yapıyor! Çünkü hakkını, kırıp dökmeden rahat ve net bir şekilde savunsa eminim ki, sizin işiniz de kolaylaşacak! Velhasıl bu konularda Rizeli fazla hassas!

Her neyse Sayın Cumhurbaşkanım, tekrar konumuza dönersek, sizlerin eseri olacak olan bu havalimanının yapım süresini, güzel bir tevafuk olarak kabul edip Rize ve Artvin’in plaka numaralarını yan yana getirerek 538 gün olarak belirlemenizi istirham ediyoruz! Bu makul bir süredir diye düşünüyoruz.

Saygılarımızı sunuyorum… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
23 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi