Saymaz, Rizelilerden Özür Dilerken de Rizelileri Suçladı

Saymaz, Rizelilerden Özür Dilerken de Rizelileri Suçladı
Erzurumluların Rize’de hor görüldükleri açıklamasında bulunan Gazeteci Yazar İsmail Saymaz, sözlerinin geçmiş yıllar için geçerli olduğunu kaydederek Rizelileri suçlamaya devam ettikten sonra, "hemşehrilerimi istemeden incittiysem özür dilerim.” dedi.

Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajında “Rize’de yaşayan Erzurumlular hem oranın hamallığını yapar hem de hor görülürler. Biz orada kapalı yaşarız. Kendi mahallelerimizde yaşarız. Bu yüzden şivemizi de koruruz. Hem yoksulluk, hem şivemiz nedeniyle uzun süre horlandık…” ifadesinde bulunan Gazeteci Yazar İsmail Saymaz, resmi twiter hesabından sözlerinin geçmiş yıllar için geçerli olduğunu kaydederek, Rizelileri suçlamaya devam ederken, vermiş olduğu röportajdaki sözlerinin Rizeli hemşehrilerini incitmesi durumunda özür dilediğini belirtti.

Saymaz, twiter’dan yaptığı paylaşımlarda; ” hürriyet pazar'daki söyleşiye bir açıklık getireyim: rize'de ispirlilerin horlanması bahsi, geçmişte kalan bir husustur, bugün sürüyor değil. Biz rize'deki ispirliler, kendimizi erzurumlu'dan çok rizeli görür, rizemizi çok severiz. hemşehrilerimi istemeden incittiysem özür dilerim.” İfadelerini kullandı.

ismail-saymazdan-ozur-twitleri-001.jpg

SAYMAZ, O RÖPORTAJDA NE DEMİŞTİ?

Biz aslında Erzurumluyuz. İspir ilçesinden. Erzurum’un kuzeyinde, Rize’ye daha yakın, yoksul bir bölge. Bizimkiler yaklaşık yüz yıl önce Rize’ye göçmüş çalışmak için. Kışın orada çalışıp yazın dönüyorlarmış. İlk gidenlerin hepsi hamal; başta da benim dedem. 1990’ların sonuna dek hamallık yaptı. İkinci kuşak da hamal. Sonrakilerin bir kısmı işçi. Ancak şimdi şimdi zenginleşenler oluyor, onlar da esnaf yani.

Yani siz Rize’de yaşayan Erzurumlularsınız..

- Evet, Rize’de yaşayan Erzurumlular hem oranın hamallığını yapar hem de hor görülürler. Biz orada kapalı yaşarız. Kendi mahallelerimizde yaşarız. Bu yüzden şivemizi de koruruz. Hem yoksulluk, hem şivemiz nedeniyle uzun süre horlandık. 1970’lere kadar ev bile alamamış bizimkiler... Hanlarda yatmışlar

İLGİLİ HABERİMİZ

İsmail Saymaz: "Rize’de Yaşayan Erzurumlular Hem Oranın Hamallığını Yapar Hem de Hor Görülürler"