Schalke'ye Hz. Muhammed tehditi

Schalke'ye Hz. Muhammed tehditi
Schalke 04’ün marşının bir bölümünde Hz. Muhammed’in adının geçtiğinin ortaya çıkmasıüzerine kulübe tehdit yağdırdığı ortaya çıktı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Alman 1. Ligi Bundesliga kulüplerinden Schalke 04’ün marşının bir bölümünde Hazreti Muhammed’in adının geçmesi, Almanya’daki bazı Müslümanları kızdırdı. Süddeutsche Zeitung gazetesi, Mavi-Beyazlıların marşında Hz. Muhammed’in adının geçmesine sıcak bakmayan bazı kesimin kulübe elektronik posta aracılığıyla tehditler yağdırdığını yazdı.

Sayısız tehdit mesajları alan Schalke takımının Müslüman taraftarlarının da kulübe çağrı yaparak, Hz. Muhammed isminin çıkartılmasını istediği, aksi takdirde ise maçları boykot edeceği tehdidinde bulunduğu bildirildi.

1924’te yazıldı

Schalke kulübünün 1924 yılında yazılan marşının bir bölümünde “Hz.Muhammed futbol bilmezdi. Ama o da renklerin arasında en ihtişamlı olanı, mavi-beyazı seçti” sözleri yer alıyor. Müslümanların marştaki Hz. Muhammed ile ilgili bölüme tepki göstermesi karşısında şaşıran Schalke kulübünün sözcüsü, “Konudan haberdarız. İncelemelerimiz sürüyor” açıklaması yaptı.

Gazeteye açıklama yapan kulübün onursal üyesi eski rahip Hans Joachim Dohm da, Hz. Muhammed’in adının geçtiği marşa yönelik tepkilere kayıtsız kalamayacaklarını söyledi. Dohm, “İlk önce tepkinin, gerçek bir inançtan ötürü kaynaklanıp kaynaklanmadığını açıklığa kavuşturmalıyız. Eğer İslam inancına sahip insanlar marştan gerçekten inciniyorsa, o zaman bunu ciddiye alırız” dedi. Kulübün bu amaçla bir İslam bilimcisini görevlendireceği ve konuyu ayrıntılı olarak inceleyeceği açıklandı.

İLGİLİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/schalkeden-hz.-muhammedli-mars-6822.htm