Seçim barajına ilişkin net açıklama!

Seçim barajına ilişkin net açıklama!
Başbakan Erdoğan seçim barajına son noktayı koydu. "Seçim barajı ile ilgili tasarrufumuz yok" dedi.

Başbakan Erdoğan İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. MİT'in bayrak konusunda PYD'yi uyaracağını ve seçim barajı ile ilgili tasarruf olmadığını söyledi.

Mısır'la ilgili endişelerini dile getiren ve Times dergisi ilanını sert dille eleştiren Erdoğan CAS'ın kararını da isabetsiz buldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PYD Başkanının ziyaretine ilişkin "MİT PYD'nin yaptığının yanlış olduğunu anlatacak" Seçim barajı ile ilgili herhangi bir tasarrufumuz yok. Barajların olmadığı sistemde güven ve istikrarı bulamazsınız. Ekonomide güven ve istikrar varsa "Güven ve İstikrar" sayesindedir. Biz ülkemizin performansını kaybetmesini istemiyoruz. Koalisyon dönemlerini gördük. Demokratikleşme süreci ile ilgili çıkan haberlerin hepsi hayali sızma veya sızdırmadır. Bittikten sonra ben açıklayacağım. Bizim demoktarikleşme paketi ortaya çıkacak. Kongremizde manifesto açıkladık. Bunu güncelleyeceğiz... Mısır'da bir askeri darbe var ve ne yazık ki bu darbe batı ülkelerinin yeni yeni anlamaya başladığı bir durum. Mısır'da herhangi bir şehirde vatandaşların birbirine girmesini istemeyiz. Darbecilere bahane olur. Nasıl bu darbeciler namaz kılan 53 kişiyi öldürdüyse, Mursi tutuklama kararı veriyorlar. Görüşmeleri yüzünden nerede görülmüş böyle bir durum.  Darbeciler sandıktan çıkamayacaklarını bildikleri için seçime gitmiyor. Times dergisi ilanını veren düşüncelerini fikirlerini kiraya vermiş tipler. Bunlar yoksa yüzde 50 oy almış bir Başbakana diktatör demek terbiyesizliğini gösteriyorlar. Sen nerede tanıdın ki Erdoğan'ı bölye yorum yapıyorlar...

Bazı yayın organlarının nasıl yayın yaptıkları hakaret ettikleri ortada. Nasıl olur da böyle bir yargıya verirler. Tabi bu Times'ın da koca sayfasını kiraya vermesi ilginç hukuki girişimde bulunduk.

Suriye'deki gelişmeleri Salı günü bir araya gelip yol haritamızı belirleyeceğiz...