Seda Kansuk, Sakız’dan Çeşme’ye Kulaç Atacak

Seda Kansuk, Sakız’dan Çeşme’ye Kulaç Atacak
Açık su yüzücüsü Seda Noyan Kansuk, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında dört kişilik ekiple nöbetleşe yüzerek Sakız Adası'ndan Çeşme'ye...

Açık su yüzücüsü Seda Noyan Kansuk, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında dört kişilik ekiple nöbetleşe yüzerek Sakız Adası'ndan Çeşme'ye geçecek.

Açık su yüzücüsü Seda Noyan Kansuk, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı sıra dışı bir etkinlikle kutlayacak. 30 Nisan 2016 tarihinde Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız Adası'na en dar bölgeden 7,5 kilometrelik mesafeyi 3 saat 20 dakikada yüzerek geçen Kansuk, bu kez 15 kilometrelik mesafeyi eşi Memduh Kansuk ve arkadaşları Elif Okur ve Şadi Gödek ile nöbetleşe yüzerek geçecek.

İki ülke arasındaki kara parçaları arasında yüzerek dostluğu bir nakış gibi işlemeyi amaçladıklarını ifade eden Seda Noyan Kansuk, "2016 Kabotaj Bayramı kutlamaları, bence belleklerden hiç silinmeyecek. Bunda özellikle Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran'ın ve Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman'ın emeği büyük. 1 Temmuz için aylardır hazırlık yapıyoruz. 30 Nisan'da Sakız Adası'na yüzüşüm Yunan camiasında da büyük ilgi gördü. Yunan adalarıyla olan aramızdaki yakınlık, sadece kara parçası olarak kalmayacak, bir nakış gibi git gellerle işlenecek. İşte bugün burada bizim yapmak istediğimiz de adeta bir iadeyi ziyaret gibi olacak. Benim tek başıma Sakız Adası'na en dar mesafeden yapmış olduğum yüzüşü bu defa daha uzun bir parkurdan takım arkadaşlarımla beraber, omuz omuza yüzerek tekrarlayacağız. Böylece Çeşme-Sakız Adası hem bireysel hem de takım olarak geçilmiş olacak. 1 Temmuz'da ilkini gerçekleştireceğimiz takım geçişini, önümüzdeki seneden başlayarak uluslararası takım yarışı haline getirmek istiyoruz. Böylelikle güzel Çeşme'miz, dünyanın her yerinden gelen yüzücülerimize de ev sahiplik yaparken, yarışa gelen herkesin hem eğlenip hem de keyif alacağı bir etkinlik haline gelmesini sağlayacağız" diye konuştu.

Seda Kansuk, Sakız’dan Çeşme’ye Kulaç Atacak

Seda Kansuk, Sakız’dan Çeşme’ye Kulaç Atacak

Kaynak:IHA