Sedat Peker: Çetin MHP'ye Sinsice Sızmış

Sedat Peker: Çetin MHP'ye Sinsice Sızmış
Ünlü İşadamı Sedat peker, MHP'de birilerinin kendisine karşı bir takım oyunlar içinde olduğunu, Ülkü Ocakları ile karşı karşıya bırakılması halinde meşru müdafaa hakkını kullanacağını söyledi.

Rizeli Ünlü İşadamı Sedat Peker, Vahdet Gazete ile yaptığı röportajın 3. bölümünde yine çok konuşulacak sözler sarfetti.

İşte Peker'in Vahdet Gazetesi ile röportajının 3. Bölümü:

Sedat Pe­ke­r’­le yap­tı­ğı­mız rö­por­ta­jın üçün­cü ve son bö­lü­mün­de, MHP’y­le o­lan kav­ga­sı­nın al­tın­da ne­yin yat­tı­ğı ve he­de­fin­de si­ya­set olup ol­ma­dı­ğı ko­nu­la­rın­da­ki açık­la­ma­la­rı­nı bu­la­cak­sı­nız. 

MHP ile bir iliş­ki­niz ol­du mu, bu­gün var mı? 

Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si ile 16 ya­şım­dan bu ­ya­na bir iliş­kim var. Şef­kat Çe­tin ve üç beş ki­şi­lik ava­ne­si is­te­se de is­te­me­se de iliş­ki­le­rim ha­len da­ha ar­ta­rak de­vam edi­yor.

MHP’­YE­ SİN­Sİ­CE­ SIZ­MIŞ

Şef­kat Çe­ti­n’­le kav­ga­nı­zın te­me­lin­de ne ya­tı­yor, kı­sa­ca özet­ler mi­si­niz? 

Öz­türk­ler İn­ter­net Si­te­si­’nin açı­lı­şı­nı ger­çek­leş­tir­dik­ten son­ra ül­ke ge­ne­lin­de şah­sı­ma kar­şı çok bü­yük bir te­vec­cüh olu­şun­ca, Şef­kat Çe­tin bir açık­la­ma ya­pa­rak o açı­lı­şı önem­siz­leş­tir­me­ye ça­lış­tı. Ben­ de bu­na kar­şı­lık sert açık­la­ma­lar­la ce­vap ver­dim. Ken­di­si MHP’­nin içi­ne sin­si­ce sız­mış bir eko­lün tem­sil­ci­si­dir. Bu tes­pit be­nim de­ğil Cen­net Me­kan Al­pars­lan Tür­ke­ş’­in tes­pi­ti­dir. 

sedat-peker-2.20141222134530.jpg

NA­SI­L ­BA­ŞA­RI­LI­ DE­NE­Bİ­LİR!

MHP yö­ne­ti­mi­nin per­for­man­sı­nı na­sıl bu­lu­yor­su­nuz; Türk mil­li­yet­çi­le­ri­ni ye­te­rin­ce tem­sil ede­bi­li­yor­lar mı? 

Ken­di­ni mil­li­yet­çi mu­ha­fa­za­ka­rım di­ye ta­nım­la­yan in­san­la­rın %70’i AK Par­ti­’ye oy ve­rir­ken, %25’i­nin MHP’­ye oy ver­di­ği ger­çe­ği or­ta­day­ken Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si­’nin per­for­man­sı­nı han­gi ak­lı ba­şın­da adam ye­ter­li bu­la­bi­lir ki. 

Dev­let Bah­çe­li ile il­gi­li dü­şün­ce­le­ri­niz ne­ler?

Sa­yın Dev­let Bah­çe­li mil­li­yet­çi mu­ha­fa­za­kar dün­ya gö­rü­şü­ne sa­hip her­ke­sin ka­bul ede­ce­ği üze­re iyi ve be­ye­fen­di bir in­san­dır. 

ŞEF­KA­T ­ÇE­Tİ­N ­VE­ A­VA­NE­Sİ

Mev­cut MHP yö­ne­ti­mi­nin Tür­ke­ş’­ten son­ra par­ti ta­ba­nı­nı, Ül­kü Ocak­la­rı­’nı İs­la­m’­dan uzak­laş­tır­dı­ğı id­di­ala­rı var. Ne­ler söy­le­ye­cek­si­niz?

Ba­zı so­ru­lar ken­di ce­va­bı­nı da için­de ta­şır­lar. Ül­kü Ocak­la­rı­’nın içe­ri­sin­de sa­yı­la­rı hiç de az ol­ma­yan bir çok va­tan ev­la­dı di­ni ko­nu­lar­da­ki has­sa­si­yet­le­ri­ni Şef­kat Çe­tin ve ava­ne­si­nin et­ki­si­ne rağ­men kay­bet­me­miş­ler­dir.  

Bİ­R ­SA­Nİ­YE­ TE­RED­DÜ­T ­ET­MEM

MHP yö­ne­ti­mi­nin si­ze ateş püs­kür­dü­ğü, ül­ke­de ka­os is­te­yen bi­ri­le­ri­nin ara­nız­da­ki bu kav­ga­yı fır­sa­ta dö­nüş­tü­re­bi­le­ce­ği tez­le­ri de var. Ne­ler söy­le­ye­cek­si­niz? 

Şah­sı­ma MHP yö­ne­ti­mi­nin ateş püs­kür­dü­ğü doğ­ru de­ğil­dir. Şef­kat Çe­tin ve üç beş ki­şi­lik çe­te­si şah­sı­ma ateş püs­kür­mek­te­dir­ler. (Bun­dan şe­ref du­ya­rım.) 

Ül­kü Ocak­la­rı men­sup­la­rı ile bir­gün kar­şı kar­şı­ya gel­me­niz ih­ti­mal da­hi­lin­de mi, ne­dir du­rum?

Ül­kü Ocak­la­rı­’n­da­ki genç kar­deş­le­ri­mi­zin hep­si bu ül­ke­nin ge­le­ce­ği­dir. Be­nim on­lar­la kar­şı kar­şı­ya gel­mem söz ko­nu­su bi­le ola­maz. An­cak bi­ri­le­ri o kar­deş­le­ri­mi­zi ba­na doğ­ru yön­len­di­rir­se ben o kar­deş­le­ri­mi de­ğil, di­rek ola­rak on­la­rı yön­len­di­ren­le­ri he­def alı­rım. Yü­ce Al­lah böy­le bir şe­yi in­şal­lah na­sip et­me­sin. An­cak böy­le bir şey olur­sa meş­ru mü­da­fa­a hak­kı­mı so­nu­na ka­dar kul­la­nı­rım. Bir sa­ni­ye bi­le te­red­düt et­mem.

YAZICIOĞLU’NUN ÖLÜMÜNDE SUiKAST ALGISI VAR

sedat-peker-1.jpg

BBP’­ye mi da­ha ya­kın­sı­nız?

Bü­yük Bir­lik Par­ti­si­’nin Cen­net Me­kan Muh­sin Ya­zı­cı­oğ­lu­’nun dö­ne­min­de­ki yö­ne­ti­ci­le­ri­ne sev­gi ve say­gı duy­du­ğum doğ­ru­dur. Ben bun­dan 15-20 se­ne ev­vel yaz­dı­ğım tüm si­ya­si ya­zı­la­rı­mı Al­pe­ren adıy­la ya­zar­dım. Ve bu se­bep­le Al­pe­ren Ocak­la­rı­’n­daki genç kar­deş­le­ri­me her da­im sev­gi ve say­gı du­ya­rım. Ay­rıl­ma ka­ra­rı al­dık­la­rın­dan son­ra da duy­du­ğum sev­gi ve say­gı ar­ta­rak de­vam et­miş­tir.

Rah­met­li Ya­zı­cı­oğ­lu­’nu na­sıl bi­lir­si­niz. Ve­fat et­ti­ği “ka­za­”y­la il­gi­li dü­şün­ce­le­ri­niz ne­ler?

Rah­met­li Cen­net Me­kan Muh­sin Ya­zı­cı­oğ­lu­’nu şah­sen ta­nır­dım ve çok bü­yük hay­ran­lık ve say­gı du­yar­dım. O bi­zim genç­lik yıl­la­rı­mı­zın ef­sa­ne is­mi­dir. Adil, şe­ref­li ve na­mus­lu bir ki­şi­dir. Top­lu­ma mâl ol­muş şah­si­yet­le­rin ve­fat­la­rın­da açık­la­na­ma­yan bö­lüm­ler var­sa, her­ke­sin bey­nin­de da­ha doğ­ru­su bu ki­şi­le­ri se­ven­le­rin bey­nin­de sui­kast al­gı­sı her da­im var ola­cak­tır.

BÖLÜNME SiYON VE ACEMiN KORKU OYUNU 

Tür­ki­ye­’nin ge­le­ce­ği­ni na­sıl gö­rü­yor­su­nuz?

Ha­yal kur­ma­ya baş­la­mış in­san­la­rın ve mil­let­le­rin ar­tık dur­du­ru­la­bil­me­si müm­kün de­ğil­dir. Bu mil­le­tin ge­le­ce­ği bu ül­ke­yi yö­ne­ten­le­rin, dev­let gö­rev­li­le­ri­nin, bu ül­ke­de ya­şa­yan­la­rın bi­le ina­na­ma­ya­ca­ğı ka­dar gü­zel ola­cak­tır. Bu mil­le­ti Yü­ce Al­lah tut­muş­tur. Yü­ce     Al­la­h’­ın tut­tu­ğu­nu hiç     kim­se azad ede­mez. 

Tür­ki­ye­’nin bu gi­diş­le bö­lü­ne­ce­ği­ni söy­le­yen­ler var, ka­tı­lı­yor mu­su­nuz?

Tür­ki­ye­’nin bö­lü­ne­ce­ği­ni söy­le­yen­ler akıl­la­rı­nı İs­ra­il si­yo­nist­le­ri­nin, İran Acem­le­ri­nin pom­pa­la­dık­la­rı kor­ku se­nar­yo­la­rı­na tes­lim et­miş ki­şi­ler­dir. Bu dev­let güç­lü­dür bu mil­let güç­lü­dür. Bu­na kim­se­nin gü­cü yet­mez.  

HDP’NiN BAŞARISI SOLUN BAŞARISIZLIĞI 

İs­tan­bu­l’­da bu­gün bö­lü­cü te­rör ör­gü­tü­nün si­ya­si uzan­tı­la­rı cid­di oy ora­nı­na ulaş­mış du­rum­da. Bu­nu ne­ye bağ­lı­yor­su­nuz? 

Tür­ki­ye­’de ki sol par­ti­le­rin bu dün­ya gö­rü­şü­nün hak­kı­nı ver­me­me­le­rin­den do­la­yı Se­la­hat­tin De­mir­ta­ş’­ın ba­şı­nı çek­ti­ği HDP’­nin için­de­ki bir kad­ro­nun ön gö­rü­süy­le bu ala­na kay­ma­la­rı ne­ti­ce­sin­de oy­la­rı­nı cid­di oran­da yük­selt­miş­ler­dir. Ben­ce bu HDP’­nin ba­şa­rı­sı de­ğil, Tür­ki­ye­’de ki sol par­ti­le­rin ba­şa­rı­sız­lı­ğı­dır.

SiYASET YAPMAK GiBi BiR HAYALiM YOK

Si­ya­se­te gir­me­yi dü­şü­nü­yor mu­su­nuz? MHP ge­nel baş­kan aday­la­rı ko­nu­sun­da bi­le adı­nı­zı akıl­la­ra ge­ti­ren­ler var, ne­ler söy­le­ye­cek­si­niz?

Sa­yı­la­rı hiç azım­san­ma­ya­cak mik­tar­da­ki va­tan ev­la­dı­nın si­ya­set yap­mam ko­nu­sun­da is­tek­le­ri ol­du­ğu­nu bi­li­yo­rum. An­cak be­nim böy­le bir ha­ya­lim yok. Türk İs­lam Da­va­sı­’na hiz­met eden han­gi par­ti olur­sa ol­sun ben ve be­ni se­ven bü­tün her­kes o par­ti­ye hiz­met ede­cek­tir. Ay­rı­ca Türk İs­lam Da­va­sı­’na han­gi ku­rum ve­ya ki­şi­ler hiz­met eder­se ben ve ar­ka­daş­la­rım o ku­rum­la­ra ve ki­şi­le­re de hiz­met ede­ce­ğiz.

VAHDET YENi BiR RENK KATACAK

Mec­lis'e gir­me­yi he­def­le­di­ği­niz ko­nu­şu­lu­yor. Önü­müz­de­ki se­çim­ler­de ba­ğım­sız mil­let­ve­ki­li ada­yı ola­cak mı­sı­nız?  

Ço­cuk­lu­ğum­dan be­ri sa­hip ol­du­ğum bir ha­ya­lim var. Bu ha­ya­li­me ula­şa­bil­mek için her da­im mü­ca­de­le et­tim. Be­nim ha­ya­lim bu coğ­raf­ya­da bu­gün ve ge­le­cek­te ya­şa­ya­cak olan an­ne­le­rin ço­cuk­la­rı­na an­lat­tı­ğı ma­sal­lar­daki; ko­ru­yan, kol­la­yan  iyi adam­la­ra ve­ri­len is­min ken­di is­mi­min ol­ma­sı­dır. Ne mil­let­ve­kil­li­ği, ne de baş­ka bir ma­kam be­nim bu ha­yalim­den da­ha yük­sek­te de­ğil­dir. Bu yüz­den ne aday­lık ne de baş­ka bir şey dü­şün­mü­yo­rum. Si­ze sor­muş ol­du­ğu­nuz so­ru­lar­dan do­la­yı çok te­şek­kür edi­yo­rum. Ay­rı­ca ül­ke­miz­de­ki ya­yın ha­ya­tı­na ye­ni bir renk ka­ta­ca­ğı­nı­za tüm kal­bim­le inan­dı­ğı­mı bil­me­ni­zi is­te­rim.