Sedat Peker: Devletten Adalet Değil İntikam İstiyoruz

Sedat Peker: Devletten Adalet Değil İntikam İstiyoruz
Ünlü İş Adamı Sedat Peker, çözüm sürecinde silahlanarak barış sürecine balta vuran ve terör eylemlerine katılan kişilere yönelik halkın adalet değil intikam istediğini yazdı.

Ünlü İş Adamı Sedat Peker, sosyal medya hesaplarından bugün halkın isteğini yazdı. Peker, “Hiçbir değer yargısı olmayan barış görüşmeleri yaparken el altından silah depolayan kişilere karşı halkımızın istediği artık adalet değil, intikamdır” dedi. Peker, ayrıca, Erdoğan gitsin diye HDP'yi destekleyenlerin, (PKK'nın testisine kan taşıyanlar) terör bitsin diye bu ateşe bir damla su taşımadığını kaydetti.

İşte Peker’in bugünkü o açıklaması:

Kıymetli Dostlarım,

Hem Dağlıca'da hem de Iğdır'da meydana gelen terör saldırılarında ŞEHİT olan kardeşlerimize YÜCE ALLAH'tan rahmet diliyor, kederli ailelerinin üzüntülerini paylaşıyorum.

Dünkü yazımda algı stratejisini yönetme açısından DEVLETİMİZ'in (bana göre) bazı eksik stratejiler izlediğini düşündüğümü yazmıştım. Bunlardan bir tanesi de geçmişte modern dünyanın parçası olduğumuz gerekçesiyle ölü terörist görüntülerinin gösterilmesinin yasaklanması olmuştur.

Kıymetli Dostlarım,teknoloji ve diğer konularda ne kadar ilerlemiş olsakta çoğu duygularımız binlerce sene evvel ki ATALARIMIZ'ın sahip olduğuyla halen daha birebir aynıdır. Televizyonda sadece ŞEHİTLERİMİZ'in görüntüleri ve cenazeleri olduğu için halkımızda sadece bizim askerlerimiz, bizim polislerimiz ŞEHİT olmaktadır, algısı oluşmakta. Bu yasak kaldırılıp terörist ölüleri televizyonda gösterilip teşhir edilmeye başlanırsa halkımızın yüreğinde bir parça soğuma mutlaka meydana gelecektir.

Bizler DEVLETİMİZ'den tabi ki her konuda adil olmasını isteriz. Ancak hiçbir değer yargısı olmayan barış görüşmeleri yaparken el altından silah depolayan kişilere karşı halkımızın istediği artık ADALET değil, İNTİKAMDIR. Bazı arkadaşlarımız haklı olarak çıldırırcasına bana fikir soruyorlar. Sokağa ne zaman çıkacağız? Diyorlar.

Gençliğimin ilk yıllarında MİT'te Daire Başkanlığı görevinden emekli olan bir abimiz vardı. Özel istek üzerine emekli olduktan sonra MİT'te eğitmenlik görevine devam etmekteydi. Benim tanışıklığım ise kendisi ile uzakta olsa akraba olduğumuz içindi. Cennetmekân Kaya abi bana çok değer verir, benimle özel olarak ilgilenirdi.

90'lı yılların başında yine böyle ŞEHİT haberleri her yerden gelmeye başladığında, ben sinirli bir şekilde sert tavırlarla DEVLET'e karşı kızgın sözlerde bulunuyordum ( Cennetmekân Kaya Abi bana; Genç REİS diye hitap ederdi.).

Bir gün bana; Genç REİS şunu asla unutma. Bizim DEVLETİMİZ bir Fil'e benzer demişti. Doğrudur, bazen biraz geç hareket ettiği olur. Ancak ayağını düşmanının üzerine ne zaman tam olarak basarsa bir daha düşmanının kurtulma şansı olmaz demişti.

Kıymetli Dostlarım, bu ülkede geçmişte BAŞBAKANLIK yapmış bir insan büyük kulüpte dostları ile otururken AK Parti, dolayısıyla da TAYYİP ERDOĞAN güçlenmesin diye hdp'ye oy verdiğini açıklıkla söyleyebiliyorsa bizim durumumuzun ne kadar zor olduğunu varın siz düşünün.

Sizden şuna samimiyetliğinle inanmanızı isterim ki; ERDOĞAN gitsin diye hdp'yi destekleyenler, (pkk'nın testisine kan taşıyanlar,)terör bitsin diye bu ateşe bir damla su taşımamıştırlar!!!

BİR UMUTTUR YAŞAMAK

SEDAT PEKER