Sedat Peker: İlahi Adaletin Var Olduğunu Görmek İçin Geldim

Sedat Peker: İlahi Adaletin Var Olduğunu Görmek İçin Geldim
Ergenekon Davasına bakan 7 eski hakim ve savcının "suç uydurma ve görevi kötüye kullanma" suçlarından yargılandığı davada Sedat Peker başta olmak üzere bazı şikayetçilerin davaya katılma talepleri kabul edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kumpas davalarından "Ergenekon" davasına bakan 7 eski hakim ve savcının "suç uydurma ve görevi kötüye kullanma" suçlarından yargılandığı dava başladı. Davaya, Ergenekon davası sanıklarından Sedat Peker, Hurşit Tolon, Dursun Çiçek, Mehmet Ali Çelebi, Tuncay Özkan, Serdar Öztürk ve Kemal Kerinçsiz’in de yer aldığı bazı şikayetçilerin başvuruları kabul edildi.

Sedat Peker: İlahi Adaletin Var Olduğunu Görmek İçin Geldim

Davaya katılma talebi kabul edilen iş adamı Sedat Peker, gazetecilerin soruları üzerine, "İlahi adaletin var olduğunu görmek için buraya geldim. Geçmişte bizlere bu eziyeti yapan insanların bu şekilde hesap veriyor olmaları çok önemli." açıklamalarında bulundu.

sedat-peker,-ilahi-adaletin-var-oldugunu-gormek-icin-geldim.jpg

Dava ilk olarak sanıklara suçlarının yüzlerine karşı okunmasıyla başladı. Ardından, son soruşturmanın kabulüne ilişkin kararda, sanıkların Ergenekon duruşması sırasında tanık dinlenme taleplerini CMK’ya aykırı şekilde reddettikleri, gerekçeli kararı geç yazdıkları, jandarma personeline talimat vererek kapıları kilitlettikleri ve avukatların dilekçe vermesini engelledikleri ileri sürüldü. Başkanın suç isnatlarını okuduğu sırada sanık Hüsnü Çalmuk, usul itirazında bulunacağını belirterek, söz istedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, Çalmuk’a, “Hakkınızda işlem yapmak zorunda kalacağım. Lütfen sesinizi keser misiniz!” diye karşılık verdi.

CHP’li Vekillerin Davaya Katılımı Kabul Edilmedi

CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Veli Ağbaba ve Özgür Özel'in katılma talepleri ise mağdur veya suçtan zarar görme sıfatları olmadığı gerekçesiyle reddedildi.

Başbuğ ve Küçük’ün Davaya Katılma Talepleri

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Veli Küçük'ün katılma taleplerinin mahkemeye bugün verildi. Bu sebepten ötürü, konu hakkında inceleme yapıldıktan sonra karar verileceği belirtildi.