Sedat Peker Operasyonu: 49 Gözaltı

Sedat Peker Operasyonu: 49 Gözaltı
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı ekipler tarafından Sedat Peker ve il genelinde faaliyet gösteren, birçok suça karıştığı belirlenen 63 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

Söz konusu soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan ve Sedat Peker'in de elebaşı olduğu, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli yağma", "gasp", "rüşvet", "yaralama", "tehdit" ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gibi birçok suça karıştığı belirlenen 63 kişinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli Ankara, Kocaeli, Trabzon ve Hatay olmak üzere 5 ilde 121 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gözaltı kararı verilen 63 şüpheliden 49'u yakalandı.

İnsansız hava araçlarıyla keşif yapılan ve özel harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonda çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı, adreslerde aramaların devam ettiği belirtildi. Elde edilen yeni deliller neticesinde Sakarya ve Konya'da da bazı adreslere operasyonların düzenlendiği öğrenildi.

Yurt dışında bulunan Sedat Peker'in Beykoz'daki villasına da sabah saatlerinde polis geldi. Ekipler villaya giderek arama başlattı. Villadaki araçlarda da arama yapıldı Polis, villadaki lüks cipi de didik didik aradı.

01-062.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Sedat Peker'in Avukatından Açıklama!