Sedat Peker, Şehit Yasin Börü'nün Ailesine Ev Hediye Etti

Sedat Peker, Şehit Yasin Börü'nün Ailesine Ev Hediye Etti
Sedat Peker, Diyarbakır'da HDP'nin çağrısıyla gerçekleştirilen 6-8 Ekim'deki saldırılarda teröristlerce katledilen Yasin Börü'nün ailesine ev hediye etti.

Sedat Peker açıklamasında; "Yasin kardeşimin genç yaşına rağmen var olan inancına ve cesaretine zaten hayrandım. Bir de saygıdeğer babası Fikri Bey'den dinlediğim zaman gerçekten çok daha fazla etkilendim. YÜCE ALLAH hem YASİN BÖRÜ kardeşimizden hemde tüm şehit ve gazilerimizden razı olsun.

YASİN kardeşimizin şehadetinden sonra Fikri kardeşimizin yeni doğan evlatları olmuş. Kendisinden şöyle bir izin istedim. YASİN kardeşimin adıyla yeni doğan ufak kardeşlerine bir adet ev alıp hediye etmek istiyorum. Bu sayede YASİN kardeşimin ruhunun daha mutlu olacağını hissediyorum" dedi. 

İşte Peker'in Açıklamaları....

Kıymetli Dostlarım,

Daha önceki paylaşımlarımda sıkça ismini geçirdiğim 16 yaşında şehit olan genç kardeşimiz YASİN BÖRÜ’nün saygıdeğer babası şahsımı evimde ziyaret ederek beni onurlandırdı. (sağ olsun var olsun) Bu tanışmayı sağlayan Ahmet Yıldız kardeşime de sizlerin huzurunda teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

Güneydoğu insanının hem mütevazi hem de gururlu özelliklerini bünyesinde barındıran genç şehidimizin babası Fikri Bey ile tanışıp Güneydoğu’da yaşananlar, TÜRKlerin ve KÜRTlerin arasını açmak için kurgulanan oyunlar üzerine konuşmuştuk.

YASİN kardeşimin genç yaşına rağmen var olan inancına ve cesaretine zaten hayrandım. Bir de saygıdeğer babası Fikri Bey'den dinlediğim zaman gerçekten çok daha fazla etkilendim. YÜCE ALLAH hem YASİN BÖRÜ kardeşimizden hemde tüm şehit ve gazilerimizden razı olsun.

YASİN kardeşimizin şehadetinden sonra Fikri kardeşimizin yeni doğan evlatları olmuş. Kendisinden şöyle bir izin istedim. YASİN kardeşimin adıyla yeni doğan ufak kardeşlerine bir adet ev alıp hediye etmek istiyorum. Bu sayede YASİN kardeşimin ruhunun daha mutlu olacağını hissediyorum dediğimde şehidimizin babası bana şunları söyledi.

Ben buraya sadece sohbet etmek sizinle tanışmak dileği ile geldim. Bu şekilde hiçbir düşüncem ve isteğim yoktur dedi. Ben de kendisine cevap olarak kendisinin böyle bir isteği olmadığını bildiğimi ancak Şehit YASİN BÖRÜ kardeşimin ruhunun mutlu olması için onun adına kardeşlerine bir ev alıp hediye etmek istediğimi tekrardan söyledim.

Israrım üzerine Fikri Bey bu onuru, şerefi şahsıma layık gördü. Şehit YASİN Kardeşimin adına bu sayede kardeşlerine bir ev alıp hediye edebildim.

Fikri bey ile yaptığım sohbetin neticesinde gördüğüm şu oldu. Onlar bizi birbirimizden ayıramayacaklar. Bu savaşın hilal ile haçın arasında olduğu gerçeğini asla değiştiremeyecekler ve inançlı doğu insanını asla kendi masallarıyla kandıramayacaklar.

Her zaman olduğu gibi yine bazı art niyetliler neden aldığın evden bahsettin diyecektir. Bende onlara her zaman olduğu gibi büyük ALLAH dostlarının teşvik amaçlı olarak söylenmesinin doğru olduğu yönünde fetvaları olduğunu belirteceğim. Ayrıca da onlara Bakara suresinin ilgili bölümünü okumalarını önereceğim.. (“Mallarını gece ve gündüz, gizli ve açık hayra sarfedenlerin mükâfatı ALLAH katındadır. Onlara korku ve üzüntü yoktur.” ) (Bakara Suresi A.274)