Sedat Peker: Tek Yol Tecavüzcülerin İdam Edilmesidir

Sedat Peker: Tek Yol Tecavüzcülerin İdam Edilmesidir
Sedat Peker, yakılarak öldürülen üniversiteli Özgecan Arslan için anlamlı bir tweet paylaştı.

Ünlü işadamı Sedat Peker, Mersin'in Tarsus ilçesinde 3 gündür kayıp olarak aranırken ormanlık alanda öldürüldükten sonra yakılmış halde cesedi bulunan üniversiteli Özgecan Arslan için anlamlı bir tweet paylaştı. Peker, sağlık kontrolü için götürüldükleri hastanede vatandaşlar tarafından linç edilmek istenen şüphelilerin, idam edilmesi gerektiğini kaydederek, devletin uyguladığı cezaların yetersiz olması dolayısıyla halkın linç etme isteğine ilkellik denilemeyeceğini ifade etti.

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Arslan’ın ölümü tüm Türkiye’de büyük üzüntüye neden oldu. Her kesimde bir çok kişi sosyal medya hesaplarında Özgecan’ın ölümüyle ilgili mesajlar paylaştı.

ozgecan-arslan.jpg

Peker de Özgecan’ın ölümüyle ilgili paylaştığı twette; “Cinayetle neticelenen cinsel suçlar için tek maddelik idam kanunu mutlaka hazırlanmalıdır. Cinayetle neticelenmiş tecavüz suçlarında idamı uygulamamak fizik gücü az olan kadınları sapkınlara karşı hedef haline getirmektir. Özge Can kardeşimizin cennette huzur bulabilmesinin tek yolu tecavüzcülerinin idam edilmesidir. Devletin Uyguladığı cezalar yetersizse halkın linç etme isteğine ilkellik diyemezsiniz.” ifadelerine yer verdi.