Sedat Peker'den Memleketine Anlamlı Bağış

Sedat Peker'den Memleketine Anlamlı Bağış
Rizeli ünlü iş adamı Sedat Peker, Kalkandere Kodlama ve Robotik Uygulama Atölyesine 100 Bin liralık bağışta bulundu.

Rizeli ünlü iş adamı Sedat Peker, "Geleceğin Yazılımcıları Rize’de Yetişiyor" sloganıyla, Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın himayesinde yürütülen “Kodlama Eğitimi Projesi” kapsamında Kalkandere ilçesinde oluşturulan kodlama atölyesine 100 Bin TL.'lik bağışta bulundu.

Rize Valiliği himayesinde Rize’de “Kodlama Eğitimi” projesi kapsamında oluşturulan ve Kalkandere ilçesinde Kalkandere Kaymakamlığınca yürütülen toplamda 300.000 TL’ye mal edilen kodlama atölyesine Rizeli ünlü iş adamı Sedat Peker'in 100.000 Tl'lik bağışta bulunduğu öğrenildi.

Kısa bir süre önce açılışı Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Kalkandere Kaymakamı Eyüp Kaykaç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kalender ve MEB Müşaviri Adem Külünk tarafından yapılan atölyede çocuklara, teknoloji ve kodlama alanında eğitimler verilirken, Vali Bektaş, açılışta yaptığı konuşmada, hızla gelişen dünyada, daha düne kadar adını bilmediğimiz birçok kavramın hayatımıza girdiğini ifade ederek; “Kodlamada bunlardan biri. Çağımız bilgisayar ve internet çağı, üretilen her teknolojik ürün bir kod yazılımı ile çalışıyor. Bu yeni dönemde söz sahibi olmak istiyorsak bununla yüzleşmeliyiz. Ya başkalarının yaptığı programları kullanacağız, ya da bize ait milli programlar yazacağız” ifadesinde bulunarak, kodlama atölyelerinin kamu kaynakları kullanılmadan, tamamen yerel imkanlarla oluşturulduğuna vurgu yapmış ve “Bu atölyelerin açılmasında emeği geçen başta hocalarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Kodlama eğitimi henüz Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında yer alınmasa da biz il genelinde oluşturacağımız bu atölyelerde, bilişim dersini vesile ederek 5 ve 6 sınıfa giden bütün öğrencilerimize kodlama eğitimini vermeyi hedefliyoruz” şeklinde konuşmuştu.

sedat-pekerden-memleketine-anlamli-bagis-(2).jpg

Okuldan arta kalan zamanlarını internet kafelerde geçiren öğrencilerin “Kodlama Projesi” sayesinde artık internet kafelere gitmez olduklarını da belirten Vali Bektaş, “Rize’den önce görev yaptığım Manisa’da bunun çok güzel örneklerine şahit olduk. Çok yönlü olarak hazırladığımız bu proje sayesinde Rize’de de bunu başaracağımızdan hiçbir kuşkum yok. Bu vesile ile buralarda öğrencilerimize eğitim veren başta hocalarımıza ve bu atölyelerin açılmasında katkısı olan herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” ifadesinde bulunmuştu.

sedat-pekerden-memleketine-anlamli-bagis-(1).jpg

https://www.neoldu.com/sedat-pekerden-memleketine-anlamli-bagis-17604h.htm