Sedat Peker'e Rize'de Sevgi Seli

Sedat Peker'e Rize'de Sevgi Seli
Rize'de "Teröre lanet, şehidine sahip çık" mitingi düzenlendi.

Rize Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge onbinlerce vatandaş katıldı. İlahiler ve marşlar eşliğinde başlayan mitingde ilk önce dua okundu.

Sedat Peker konuşmacı olarak katıldığı mitingde,  yaklaşık 13 yıl sonra memleketi Rize'ye geldiğini söyledi. Allah'ın haricinde kimseye boyun eğmediğini ifade eden Peker, "Bu devlete hizmet etmeyen özü dışarılarda olan kişilere hizmet eden bazı polislerin emri ile boynumu eğmek isteyenlere rağmen boynumu eğdirmedim" dedi.

sedat-peker-rize-miting.jpg

peker-rzede.jpg

Peker, şehit haberlerini duydukları zaman herkesin canının acıdığını bildiğini belirterek, "Bu canımızın acıdığı zamanlarda kendime her zaman şunu diyorum. Acaba bu hatayı neden yaptık? Çocukluğumuzda Almaya'dan gurbetçilerin bize çikolata ve oyuncak getirdiği sevimli ve sempatik bir ülkeydi. Şuan baktığımız zaman bütün terör kaçaklarını topraklarında barındıran ve bütün teröristlerin eğitilmesi için bütün ajanlarını gönderen ülke haline gelmiş. Almanya bizim çocukluğumuzun sempatik ülkesi değildir. Bizim istikbalimize kastetmiş ülkelerden artık bir tanesidir" diye konuştu.

sedat-peker-rize-002.jpg

Peker, PKK aleyhinde atılan sloganlar üzerine PKK’nın Türk milletinin hedefi olamayacağını belirterek, “Hedef küçültmeyin kardeşlerim. PKK bu milletin hedefi olamaz. Sadece bir gün ezeceği hedefi olacaktır. Biz hiç kimseyi vurmayacağız, hiç kimseyi öldürmeyeceğiz. Devletimizin askeri, polisi güçlüdür ve ayaktadır. Ne zaman ki bu kadrolar yorgun düşerse, vatandaşın kendini savunma hakkı doğarsa, meşru müdafaa hakkı doğduğu zaman biraz önce size söylediğim şeyi yapacağız. Adeta dünyanın şah damarları kesilmişcesine oluk oluk hepsinin kanlarını akıtacağız. Onlara merhamet etmeyeceğiz. Onlar bizi o zaman tanıyacaklar. Siz de benim yaptığımı yapın kardeşlerim. Yüce Allah’tan her gece bunlara karşı var olan intikam için memuriyet dileyin” dedi.

peker-rze.jpg

PKK bu büyük milletle muhatap olabilecek bir yapı olmadığını kaydeden Peker, şöyle konuştu:

"Bizim düşmanlarımız bellidir. İran'dır. Rusya'dır. Şimdide Cin'de geleceğim sınır kenarlarını bombalayacağım diyor. İsrail'dir. Amerika'dır. Bunlar sadece alana çıkıp savaşmıyorlar. Büyük elçilikleri ile dostluk hikayeleri anlatıp biz kardeşiz diyorlar. Ama diğer taraftan PKK ve diğer terör örgütlerine yardım ederek vatan evlatlarını şehit olmalarını sağlayıp canımızı yakıyorlar. PKK bu milletin muhatabı olamaz. Ancak bir gün ezeceği hedefi olur. Sadece ezeceği hedefi olacaktır. Şunu ayırt etmemiz gerekiyor. Mevsimlik işçilere bazı arkadaşlarımız saldırıyormuş. Bu PKK'nın bunca sene silahla yapmak isteyip yabancı devlet istihbaratlarının bunca sene yapmak isteyip yapamadığı birşey. Onların yapamadığı biz kendi elimizle nasıl yaparız. Mevsimlik işçiler bizim kardeşlerimiz. Bazı arkadaşlarımız sinirine kapılıp güneydoğu plakalı araçlara saldırıyor. Bu çok büyük bir hatadır. Bunlardan uzak durmamız lazım. Hiç kimseyi vurmayacağız ve öldürmeyeceğiz. Devletimizin askeri polisi ve istihbaratçıları güçlüdür ve ayaktadır. Terör örgütleri ile aynı dili kullanan MHP'nin haber siteleri oldu."

sedat-peker-1-002.jpg

Peker, Recep Tayyip Erdoğan’ı neden desteklediği yönündeki soruları ile karşılaştığını belirterek, şunları söyledi:

"İster beğenirsiniz ister beğenmezsiniz. İster seversiniz ister sevmezsiniz. Ancak ortada bir gerçek var. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kaderi ile Recep Tayyip Erdoğan’ın kaderi birlikte devam etmektedir. Recep Tayyip Erdoğan’a diz çöktürürlerse bu devlete de diz çöktürecekler. 6-7 sene sonra devletin kasasında 1 trilyon dolar olur. 2 bin kilometre menzilli füzeler yaparız. Kendi nükleer santralimizi kurduktan sonra eğer Recep Tayyip Erdoğan'ı sevmiyorsanız buyurun sevmeyin. Sevmek isteyenler sevmeye devam etsin. Ben kendisini seviyorum. Bir insan cepheye koymuşsa ve mücadele ediyorsa bu insanı desteklemek ve bu milletin kaderi bir insanın kaderi ile eşleşmişse bu bizim vatan severlik borcumuzdur. Desteklemek zorundayız" ifadelerini kullandı. 

sedat-peker-2-004.jpg

Bu ülkenin koalisyonları siyasetin kanseri olduğunu ifade eden Peker, "Bu ülkenin kaderini kansere terk etmeyin. Oy verirken bunu aklınıza tutun. Tek başına bir iktidarın olması için elinizden gelen tüm gayreti gösterin. Bu milletin kaderini tüften teslim etmeyin" diye konuştu. 

Konuşmanın, ardından Peker'e ulaşmak isteyenler arasında izdiham oldu. 

145076.jpg

sedat-peker-fotograf.jpg