Sedat Peker'in Rize'deki Mitingine İnceleme

Sedat Peker'in Rize'deki Mitingine İnceleme
Rize'de düzenlenen "Teröre lanet, şehidine sahip çık" mitinginde, Ünlü İş Adamı Sedat Peker'in yaptığı konuşma nedeniyle inceleme başlatıldı.

Rize Cumhuriyet Meydanı'nda, teröre tepki amacıyla 9 Ekim Cuma günü düzenlenen mitingde, Ünllü İş Adamı Sedat Peker'in yaptığı konuşma nedeniyle Rize Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğünce inceleme ve tetkik başlatıldı.

Emniyet yetkilileri, inceleme sonucu hazırlanan dosya ile miting konuşmalarının yer aldığı CD'yi savcılığa teslim etti.

Soruşturma açılıp açılmayacağına Cumhuriyet Başsavcılığınca karar verileceği bildirildi.

SEDAT PEKER RİZE'DE NE DEMİŞTİ?

Ünlü iş adamı Sedat Peker, Rize mitinginde PKK aleyhinde atılan sloganlar üzerine PKK’nın Türk milletinin hedefi olamayacağını belirterek, “Hedef küçültmeyin kardeşlerim. PKK bu milletin hedefi olamaz. Sadece bir gün ezeceği hedefi olacaktır. Biz hiç kimseyi vurmayacağız, hiç kimseyi öldürmeyeceğiz. Devletimizin askeri, polisi güçlüdür ve ayaktadır. Ne zaman ki bu kadrolar yorgun düşerse, vatandaşın kendini savunma hakkı doğarsa, meşru müdafaa hakkı doğduğu zaman biraz önce size söylediğim şeyi yapacağız. Adeta dünyanın şah damarları kesilmişcesine oluk oluk hepsinin kanlarını akıtacağız. Onlara merhamet etmeyeceğiz. Onlar bizi o zaman tanıyacaklar. Siz de benim yaptığımı yapın kardeşlerim. Yüce Allah’tan her gece bunlara karşı var olan intikam için memuriyet dileyin” ifadelerini kullanmıştı.