Şehidin İsminin Yaşatılmasına Teşekkür Ziyareti

Şehidin İsminin Yaşatılmasına Teşekkür Ziyareti
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada Şehit düşen Metin Genç'in, isminin köyündeki okula verilmesi dolayısıyla şehidin babası Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'na teşekkür ziyaretinfde bulundu.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düşen Metin Çetin’in ismi Rize’nin Güneysu ilçesinin Kıbledağı köyündeki ilköğretim okuluna verildi. Şehit Metin Çetin isminin Kıbledağı Köyü İlköğretim Okulu’na verilmiş olması nedeniyle babası Ahmet Çetin ve beraberinde İl Genel Meclisi Üyesi Musa Büyük, Kıbledağı Köyü Muhtarı Mustafa Erkan ile Kıbledağı Şehit Metin Çetin İlköğretim Okulu Müdürü Bayram Gündoğar Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler.

Ziyaret esnasında duygularını dile getiren Şehit babası Ahmet Çetin “Şehidimizin ismini köyümüzdeki okula vermiş olmanızdan dolayı size minnettarız. Bu sayede oğlum Metin Çetin’in ismi sonsuza dek unutulmayacak ve hep yaşatılmış olacak. Okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizde şehit ağabeylerinin isminin okula verilmiş olmasından dolayı çok memnunlar, bu durum derslerdeki başarılarına dahi yansıdığını söyleyebiliriz” dedi.

sehidin-isminin-yasatilmasina-tesekkur-ziyareti-rize-1.jpg

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Şehidimizin ismini köydeki ilköğretim okuluna vermiş olmakla yükümüz biraz olsun hafiflediyse ne mutlu bize. Şehitlik mertebesi o kadar kutsal bir makamdır ki, düne kadar ben sizler için sadece bu İlin Valisi iken, şimdi akraba gibi hatta sizin evden biri gibi bir bağla bağlandık. Unutulmamalıdır ki bu topraklar şehitlerimiz sayesinde bizlere vatan olmuştur. Bunu bizlere sağlayan şehitlerimize vefa borcumuzu nasıl ödeyebiliriz?”

sehidin-isminin-yasatilmasina-tesekkur-ziyareti-rize-2.jpg