Şehidin son mesajı Yürekleri Dağladı

Şehidin son mesajı Yürekleri Dağladı
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan üç askerin kimlikleri belirlendi. Şehitlerden Onur Karakuş'un Facebook'taki sayfasına ölmeden önceki gün yazdığı mesaj ise yürekleri dağladı.

Şırnak Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü tarafından kurulan pusuda şehit düşen komando er Onur Karakuş'un  evine ateş düştü. Karakuş'un şehit haberini alan yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin oturduğu eve büyük bir Türk bayrağı asan yakınları, terörü lanetledi.

Onur Karakuş'un ağabeyi Hamit Karakuş, şehit ağabeyi olduğu için gurur duyduğunu ancak, yeteri kadar eğitim almamış, üç aylık acemiliğin ardından 20 yaşındaki çocukların dağa gönderilerek hainlerin önüne atılmasına büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Kardeşiyle son olarak Cuma günü görüştüğünü, kendisinden harçlık istediğini aktaran Karakuş, yetkililere seslenerek, "Askerlik kısa sürede öğrenilmez. Hiçbir meslek üç ayda öğrenilmez. Bu çocuklar 75 günde, 90 günde ne öğreniyorlar ki dağa gönderiliyorlar?" dedi. Onur Karakuş'un şehit olduğu haberini alan yakınları da eve gelerek göz yaşı döktü.

Bu arada şehidin babası Veysel Karakuş'un memleketi Ordu'da olduğu, İstanbul'a gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Anne Havva Karakuş ise oğlunun şehit haberini aldıktan sonra fenalaştığı için gazetecilerin görüntü almasına izin verilmedi.

Şehit Onur Karakuş'un cenazesinin Ataköy 5. Kısım Cami'nde kılınacak öğle namazını müteakip, Edirne kapı Şehitliği'ne defnedilecek.

BURASI TEZKEREYE BİR GÜN KALA ŞEHİT OLANLARIN YERİ

onur-karakus.jpg

Karakuş, Facebook'taki sayfasının duvarına cuma günü saat 14.23'te şunları yazmış: "Burası ne cennet ne harikalar diyarı. Burası insanların sustuğu mermilerin konuştuğu, güllerin yerine barutun koktuğu, ırmakların yerine kanların aktığı, kuşların uçmaya kurtların yaşamaya korktuğu kato besta gabar dağlarının tam ortası. Şırnak Beytüşşebaptır burası. Batıda şafak sayanların değil teskereye bir gün kala şehit olanların yeri. Not yazan Onur Karakuş....."