Şehidin Vasiyeti Yerine Getirildi

Şehidin Vasiyeti Yerine Getirildi
Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Giresunlu Uzman Çavuş Süleyman...

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Giresunlu Uzman Çavuş Süleyman Kul'un yürek burkan vasiyeti sonrası harekete geçen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, şehidin vasiyeti olan "Şehitler ölmez vatan bölünmez" çeşmesini yaptırdı.

Yapımı bir yıl süren çeşmenin açılışına ise Şehit'in yakınlarının yanı sıra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz ile Giresun Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Hakan Güleç katıldı.

Çeşmenin açılış töreninde konuşan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, burada yaptığı konuşmada, "Biz bu vatanın bekçileriyiz. Kanımızın son damlasına kadar vermeye hazırız. Süleyman'ın vasiyetini okuduk ve harekete geçtik bu işin takipçisi olduk inşallah vasiyetini en güzel şekilde yerine getirdik ve bugünde bu "Şehitler vatan bölünmez" çeşmesini açmak nasip oldu" dedi.

Konuşmanın ardından şehidin babası Mehmet Kul ile birlikte Olcay Kılavuz, çeşmenin açılışını yaptı.

Şehit Süleyman Kul'un vasiyeti ise şu şekildeydi:

"Eğer şehit olursam kanlı bedenimi doğup büyüdüğüm Sınır köyü Pelitlik Mahallesi'ndeki köy evimizin önüne koyun. Yaylaya giden yolun kenarına bir çeşme yapılsın istiyorum. "Şehitler ölmez vatan bölünmez" çeşmesi olsun adı. "Silah namustur" Ali Kul abim; zati tabancamı taşıma veya bulundurma ruhsatı ile kendi şahsına al. (Sarsılmaz T1102-15T01303 seri no'lu silah). O artık senin namusun olacak. Canım annem ve babam, can ciğer kardeşlerim üzülüp isyan etmeyin sakın. Sadece başucumda sağ elinizle bozkurt yapın. Çünkü Süleyman kimseye esir olmadı. Bozkurt yaparak hür yaşadı ve adam gibi ölecek."

Şehidin Vasiyeti Yerine Getirildi

Şehidin Vasiyeti Yerine Getirildi

Şehidin Vasiyeti Yerine Getirildi

Kaynak:IHA