Şehir Meydanında Toplanıp Kitap Okudular

Şehir Meydanında Toplanıp Kitap Okudular
Giresun'da 53. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Atatürk Meydanı'nda kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Giresun'da 53. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Atatürk Meydanı'nda kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Hafta nedeniyle Belediye bando takımının öncülüğünde Gazi Caddesi'nden başlayan yürüyüş Atatürk Meydanı'nda son buldu. Burada öğrencilere ve vatandaşlara ücretsiz kitaplar dağıtılarak, 20 dakika boyunca kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, okuma oranının her geçen gün artış gösterdiğine dikkat çekerek okuma alışkanlığının geliştirilmesi için bugün ücretsiz olarak çocuklara ve vatandaşlara kitap dağıttıklarını söyledi. Gürgenci, "Her gün birkaç etkinliğimiz var, bugün de öğrencilerimizle, halkımızla Gazi caddesinden başlayan yürüyüşümüz Atapark'ta son buldu. Burada bir kitap okuma etkinliği yapıyoruz. Kitaplarımızı getirdik ve öğrencilerimiz ile halkımıza hediye ettik. Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması adına öneli bir etkinlik, bunu sadece kütüphane haftasında değil genele yayarak yapma çalışmalarımızda var. Bugün sadece bir gösteri gibi dursa da çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığı sayesinde geçmişle olan bağımız artacak ve geleceğe olan güvenimizde büyüyecektir" dedi.

Okuma oranının yükselişini vurgulayan Gürgenci, " 2011 yılında resmi yapılmış bir araştırmaya göre kitap okuma oranımız çok düşüktü. Hatta 4 kişilik bir ailenin kitaba ayırdığı bütçe 6 lirayı gösteriyordu ama bugün okullarımızda kütüphanelerimizin kullanım oranına baktığımızda çok ciddi artışların olduğu, ödünç kitap servislerimizde çok ciddi ödünç kitaplar verildiğini görüyoruz. Bu da bizi sevindiriyor, çünkü çocuklarımız, gençlerimiz okuyarak daha doğruyu bulacaklar diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Okuma etkinliğine 7'den 77 ye kadar her yaş grubundan insanlar katıldı. 16 yaşından buyana kitap okuduğunu belirten 61 yaşındaki Gülizar Aydın, ayda 5 ila 10 kitap okuduğunu günde ise 10 sayfa kitap okumak için kendine vakit ayırdığını ifade etti.

13 yaşındaki Mustafa Necati Akkaya ise 6 yaşından buyana kitap okuduğunu ve okuduğu kitap sayısının 500'ü aştığını kaydederek yaşıtlarına ve büyüklerine boş vakitlerinde kitap okumaları gerektiğini, vakitlerini böyle değerlendirmelerinin faydalı olacağını söyledi.

Şehir Meydanında Toplanıp Kitap Okudular

Şehir Meydanında Toplanıp Kitap Okudular

Şehir Meydanında Toplanıp Kitap Okudular

Kaynak:IHA