Şehirlerarası Yolculuk Ücretsiz Oluyor

Şehirlerarası Yolculuk Ücretsiz Oluyor
Engelli, şehit ve gazi yakınları ile 65 üstü yaşlı vatandaşların şehirlerarası ücretsiz yolculuk yapması için çalışma başlatıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engelli vatandaşların, şehit ve gazi yakınları ile 65 üstü yaşlı vatandaşların şehirlerarası ücretsiz yolculuk yapmalarını sağlayacak çalışmanın Bakanlar Kurulu’na sunulacağını açıkladı.

Ankara’da düzenlenen ‘Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu’na katılan Şahin, engellilerin istihdam edilmeleri için boş kadroların oluşturulmaya çalışıldığını dile getirdi. Şahin, özellikle 65 yaş üzerindeki vatandaşlar için İstanbul, Ankara ve Anadolu’da farklı uygulamalar yapıldığını ama bu farklılıkları gidereceklerini ifade etti. Doğum izniyle ilgili sürecin, kreş ve çocuk bakımevi gibi etkenleri de güçlendirecek, hem aileyi koruyacak hem de kadını istihdamda tutacak şekilde değerlendirildiğini kaydeden Şahin, şöyle konuştu: “Doğum izninin 6 aya çıkmasının ise şöyle bir tehlikesi var. Fazla verdiğiniz veya bunu farklı birimlere yüklediğiniz zaman kadının istihdamda azalmasını sağlayabilirsiniz. O yüzden bizler dengeler üzerinde, her birimi kendi içinde çalışarak götürmek istiyoruz.’’