Şehit Asker Memleketine Uğurlandı

Şehit Asker Memleketine Uğurlandı
Bingöl'de PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit olan Uzman Çavuş Lokman Dargın'ın cenazesi, düzenlenen...

Bingöl'de PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit olan Uzman Çavuş Lokman Dargın'ın cenazesi, düzenlenen törenle memleketine gönderildi.

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde, PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Lokman Dargın için Bingöl Havaalanı'nda tören düzenlendi.

Ambulansla tören alanına getirilen şehit Lokman Dargın'ın Türk bayrağına sarılı tabutu katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve öz geçmişleri okunarak, dua edildi.

Törende konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, son 5 günde, 4 vatan evladının şehit verildiğini söyledi.

Vali Köşger, "Şehitlerimizin ikisi Diyarbakırlı, biri Tokatlı, bir diğeri ise Maraşlıydı. Son bir haftada şehit olan dört kardeşimizde gösteriyor ki, bu kahpelerin, bu alçakların, bu vatana, millete kasteden kahpelerin herhangi bir derdi, milletin herhangi bir kesimiyle kaygıları yok. Bu son dört şehidimiz, ülkenin her bir tarafından bu milleti oluşturan, bu milletin bütün unsurlarını oluşturan değerli kardeşlerimizdir. Buda gösteriyor ki bu alçakların bu milletin herhangi bir kesimiyle derdi tasası yok" dedi.

Terör örgütü PKK'nın kendilerini maşa olarak kullanan emperyalist güçlerin çıkarları dışında hiçbir şeye hizmet etmediğini kaydeden Vali Köşger, şunları söyledi:

"Genç ilçesine yönelik saldırının akabinde ilimizin güneyinde başlattığımız operasyonda bir kardeşimizi şehit vermiştik. Bugün ki kardeşimizde ilimizin kuzey kısmında Tunceli sınırında yürütülen bir operasyonun neticesinde kahpece tuzaklanan bir mayına basarak şehit oldu. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Allah bu millete başka acı yaşatmasın. Bu acılar son olsun. Bu millete kasteden bu namussuzlar, bu alçaklar, bu kahpeler de İnşallah kahrı perişan olsunlar."

İl Müftüsü Mecit Can'ın okuduğu duanın ardından, şehit Lokman Dargın'ın cenazesi uçakla memleketi Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine gönderildi.

Törene, 49. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Ersin Altay, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, Belediye Başkanvekili Halim Sugü, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Naim Tan, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Asker Memleketine Uğurlandı

Şehit Asker Memleketine Uğurlandı

Şehit Asker Memleketine Uğurlandı

Kaynak:IHA