Şehit Askerin Cenazesi Samsun’a Getirildi

Şehit Askerin Cenazesi Samsun’a Getirildi
İzmir Alaybey Tersanesi’nde meydana gelen kazada şehit olan Deniz Piyade Er Rıdvan Çöpçü’nün cenazesi, uçakla memleketi Samsun’a getirildi.

Evlat acısına dayanamayarak fenalık geçiren şehidin annesi, cenaze aracıyla gitmek istedi.

İzmir’de Alaybey Tersanesi’nde “TCG Değirmendere” römorkörünün bakım sonrası suya indirilirken yan yatması sonucu 7 er, 1 astsubay ve 2 işçi hayatını kaybetmiş, 17 personel ise yaralanmıştı. Kazada şehit olan Samsun’un Ladik ilçesi nüfusuna kayıtlı Deniz Piyade Er Rıdvan Çöpçü’nün (20) Türk bayrağına sarılı naşı, bugün saat 17.30’da İzmir’den askeri uçakla Samsun-Çarşamba Havalimanı’na getirildi. Havaalanında şehidin naaşı beklendiği esnada anne Sevim Çöpçü, VİP salonu önünde fenalık geçirdi. Salon içersine alınan şehidin annesine sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra havaalanına gelen şehidin naaşı, askerlerin omzunda Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracına taşındı. Şehidin annesi ve yakınları sinir krizleri geçirirken, anne Sevim Çöpçü Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci’ye cenaze aracı ile birlikte gitmek istediğini söyledi. Garnizon Komutanı Ekinci de, acılı anneye Ladik Devlet Hastanesi’nde şehidin yüzünü göstereceğinin sözünü verdi.

sehit-asker-ridvan-copcunun-cenazesi-samsun’a-getirildi.jpg

15 gün önce usta birliğine teslim olduğu ve 2 aylık asker olduğu öğrenilen şehit Rıdvan Çöpçü’nün gemide aşçı olarak görev yaptığı, askere gitmeden önce ise inşaatlarda laminat ustası olarak çalıştığı öğrenildi. Rıdvan’ın Sevim-Ahmet Çöpçü çiftinin 4 çocuklarının ikincisi ve bekar olduğu belirtildi.

sehit-asker-ridvan-copcunun-cenazesi-samsun’a-getirildi-3.jpg

Ladik Devlet Hastanesi morguna konulacak olan şehidin naaşı, yarın Ladik ilçesindeki Kaymakamlık önünde düzenlenecek resmi törenin ardından öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Yumaklı köyünde toprağa verilecek.

sehit-asker-ridvan-copcunun-cenazesi-samsun’a-getirildi-1.jpg

sehit-asker-ridvan-copcunun-cenazesi-samsun’a-getirildi-2.jpg

sehit-asker-ridvan-copcunun-cenazesi-samsun’a-getirildi-4.jpg