Şehit Babasından Almanya Ve Hollanda’ya Sert Tepki

Şehit Babasından Almanya Ve Hollanda’ya Sert Tepki
Şırnak'ın İdil ilçesinde 2013 yılında Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Roth'un konvoyuna eşlik ederken trafik kazasında şehit düşen polis memuru...

Şırnak'ın İdil ilçesinde 2013 yılında Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Roth'un konvoyuna eşlik ederken trafik kazasında şehit düşen polis memuru Serkan Ağca'nın babası Sezai Ağca, Almanya ve Hollanda'ya sert tepki gösterdi.

4 yıl önce oğlu Serkan Ağca'yı görevinin başında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit veren baba Sezai Ağca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya ve Hollanda'daki Türk vatandaşlarına yönelik gerçekleşen baskı ile Almanya ve birçok Avrupa ülkesinin Türk bakanları ülkelerine almamasına tepki gösterdi. Ağca, "Bizim evlatlarımız onları korurken şehit düştüler onlar bizim bakanlarımızı, milletvekillerimizi ve vatandaşlarımızı at ve itle karşıladılar, yazıklar olsun" dedi.

"BANA BİR BAŞSAĞLIĞI BİLE DİLEMEDİLER"

"Oğlum Şırnak Cizre'de emniyet müdürlüğünde görevliyken devlet büyüklerini korumakla görevlendirilmiş olup Cizre'den kalkıp 27 kilometre İdil'de Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'u arkasında korumakla görevliyken geçirdiği kaza sonucu şehit oldu" diyen Ağca, "Oğlumu 24 yaşında şehit verdik. Bana bir başsağlığı bile dilemediler. Allah belasını versin. Kendileri biz böyle şehit vererek korurken askerimiz ve polislerimiz şehit olurken bizim milletvekili ve bakanlarımız Almanya ve Hollanda gibi yerlerde bir sürü engeller ile karşılaşıyor, at ile köpek ile karşılaşıyor. Bunları destekleyen ülkeleri ve destekçilerini hepsini kınıyorum. Allah belalarını versin. Türkiye'yi çekemiyorlar. Çekemedikleri için her türlü engeli koymaya çalışıyorlar. Avrupa Birliği değil dünya birliği olsa gene yakışmaz yani bizim milletvekili ve bakanlarımıza yapılanlar. Bilhassa bayan bakanımıza yapılan hakaretler, yolunu kesmek, vur emri vermek, yani bunları ölesiye koruyoruz. Benim oğlum 24 yaşında bunların arkasında şehit oldu. Bunları görüyorsunuz bizim bakanlarımızı içeri almıyorlar. Kendilerinin bakanı gelsin hepsi gelsin Türkiye Cumhuriyeti'nde onlara bir şey olmaz. Geldi gezi olaylarında Claudia Roth ortalığı yine karıştırdı. Ülkemizi karıştırmaya çalışıyorlar. Çekemiyorlar" ifadelerini kaydetti.

Şehit babası Ağca, "İnşallah terör ülkemizde bitecek. Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Çekilmez acılar çektik. Allah devletimize zeval vermesin. Ordumuza, polisimize, devlet büyüklerimize Allah güç kuvvet versin" diye konuştu.

(Emre Bozdemir/İHA)

Şehit Babasından Almanya Ve Hollanda’ya Sert Tepki

Şehit Babasından Almanya Ve Hollanda’ya Sert Tepki

Kaynak:IHA