Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın İsmi Rize'de Üstgeçite ve Sokağa Verildi

Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın İsmi Rize'de Üstgeçite ve Sokağa Verildi
Malazgirt ilçe Jandarma Komutanı iken uğradığı terör saldırısında şehit düşen Rize İl Merkez Jandarma Eski Komutanı Arslan Kulaksız’ın ismi 3 yıl görev yaptığı Rize'de karayolları tarafından üst geçide, belediye tarafından sokağa verildi.

Rize’de 3 yıl görev yaptıktan sonra Muş’un Malazgirt ilçe Jandarma Komutanlığına atanan ve 27 Temmuz 2015 tarihinde Malazgirt ilçe merkezinde eşi ve çocuğuyla birlikte bulunduğu otomobiline teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit düşen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın ismi Karayolları Şube Şefliği tarafından Rize'de Karadeniz Sahil Yolunun Çiftekavak mevkiindeki bir üst geçite, Rize Belediyesi tarafından ise Rize’de görev yaptığı dönemde ikamet ettiği Atmeydanı mahallesindeki sokağa verildi.

sehit-binbasi-arslan-kulaksiz’in-ismi-rizede-ustgecite-ve-sokaga-verildi-(6).jpg

Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın eşi Sibel Kulaksız, Oğlu Burak Kulaksız ve Kızı İrem Kulaksız, Rize’ye ziyarette bulundular. Garnizon Komutanı Jd. Alb. Semih Coşkun ve eşi ile birlikte Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz’a ziyarette bulunan Şehit Arslan Komutanın Eşi Sibel Kulaksız, duygu dolu anları ve anıları paylaştığı Belediye Başkanlığı makamında hem ağladı hem de ağlattı.

sehit-binbasi-arslan-kulaksiz’in-ismi-rizede-ustgecite-ve-sokaga-verildi-(2).jpg

Şehit Eşini Rize’de defnetmedikleri için pişmanlık içeren sözlerini “Rize’yi çok seviyordu her gün mahalleden Alay’a yürüyerek gider gelir, Hafta sonları da Dağmaran’a yürüyerek iner çıkardı. İletişimleri çok iyiydi halkla. Kendini bana siper ederek hayatımı kurtarırken, Allah diyerek son nefesini veren Arslan’ımı keşke burada defnetseydik.” sözleriyle dile getiren Sibel Kulaksız, eşinin isminin bu şekilde yaşatılacak olmasından dolayı tüm emeği geçen ve katkı sunanlara seslenerek; “Beş yıl oturduğu yerin adına isminin verileceği aklına bile gelmezdi Arslan’ımın. Aklımıza gelmeyen başımıza geliyor. Çok mutlu olduk, çok teşekkür ediyoruz” dedi.

sehit-binbasi-arslan-kulaksiz’in-ismi-rizede-ustgecite-ve-sokaga-verildi-(9).jpg

Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz ise "Sokağımıza milletimizin güvenliği, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü için görevi başında hayatını kaybeden Kahraman Şehidimizin ismini verdik. Keşke Şehit Arslan, kardeşimiz sağ olsaydı, o sokağın ismi hiç değişmeseydi" dedi.

sehit-binbasi-arslan-kulaksiz’in-ismi-rizede-ustgecite-ve-sokaga-verildi-(1).jpg

Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarete Garnizon Komutanı Jd. Alb. Semih Coşkun ve eşinin yanısıra, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın eşi Sibel Kulaksız’ın Rize de bulunan arkadaşlarıyla sevenleri ve dostları katıldı. Ziyaret yapılan dua ile sona erdirildi.

sehit-binbasi-arslan-kulaksiz’in-ismi-rizede-ustgecite-ve-sokaga-verildi-(3).jpgsehit-binbasi-arslan-kulaksiz’in-ismi-rizede-ustgecite-ve-sokaga-verildi-(4).jpgsehit-binbasi-arslan-kulaksiz’in-ismi-rizede-ustgecite-ve-sokaga-verildi-(7).jpgsehit-binbasi-arslan-kulaksiz’in-ismi-rizede-ustgecite-ve-sokaga-verildi-(8).jpg

sehit-binbasi-arslan-kulaksiz’in-ismi-rizede-ustgecite-ve-sokaga-verildi-(5).jpg