Şehit Çiftaslan Diyarbakır’a Gönüllü Olarak Gitmiş

Şehit Çiftaslan Diyarbakır’a Gönüllü Olarak Gitmiş
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın Diyarbakır'a kendi isteğiyle tayin olduğu öğrenildi.

Diyarbakır'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü çatışmada hayatını kaybeden 41 yaşındaki Çiftaslan'ın Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Turanlı Mahallesi'nde bulunan evine giden polisler, kimseyi bulamayınca annesi Süheyla Çiftaslan'ın Gümüşhane'de bulunan kardeşinin yanında olduğunu öğrendi. Anne Çiftaslan, oğlunun şehit olduğunu öğrenerek memleketi Kahramanmaraş'a doğru yola çıktığı öğrenildi.

Biri kız 2 çocuk babası olan Ahmet Çiftaslan, 1 buçuk yıl önce babası Ejder Çiftaslan'ı kaybettiği öğrenildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli olan Çiftaslan'ın 20 yıllık polis olduğu, Diyarbakır'da artan terör olayları nedeniyle gönüllü olarak göreve gittiği ifade edildi.

45 gün önce memleketi Kahramanmaraş'a bir yakınının cenazesi için gelen şehit polis memuru Çiftaslan'ın evin en büyük çocuğu olduğu ve 2 kardeşi olduğu belirtildi.

Çiftaslan Diyarbakır BARO Başkanı Tahir Elçi'yi korumakla görevlendirilmiş ve düzenlenen saldırıda ağır yaralanarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Çiftaslan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü.

Şehidin cenazesinin Diyarbakır'da düzenlenen resmi törenin ardından memleketinde toprağa verilmesi bekleniyor.

ahmet-ciftaslan-001.jpg

Şehit Çiftaslan Diyarbakır’a Gönüllü Olarak Gitmiş

Şehit Çiftaslan Diyarbakır’a Gönüllü Olarak Gitmiş