Şehit çocuğundan anneye feryad: Beni asker yapma anne

Şehit çocuğundan anneye feryad: Beni asker yapma anne
'Oğlumu da asker yapacağım' diyen şehit eşine küçük oğlu Musa'dan iç burkucu yanıt geldi: Anne beni asker yapma!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, teröristlerle girdiği çatışma sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Bünyamin Özcan için memleketi Adana'nın Kozan ilçesinde tören düzenlendi.

Adana Havalimanına gelen Özcan'ın cenazesi konvoy eşliğinde Kozan ilçesindeki törenin yapılacağı Hoşkadem Camisi'ne getirildi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla camiye gelen vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Bir grup ise ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' yazılı pankart açarken, bir vatandaşlardan bazıları, ''Bu Ahmet Türk'ün eseri'', ''12 metrekareyi beğenmiyorlarmış, bu aslan şimdi 2 metrekarede yatacak'' diye bağırdı.

Yaklaşık 10 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan ve 4 yıldır Mardin'de bulunan Özcan'ın 6 aylık hamile eşi Nazan güçlükle sakinleştirilirken, oğlu Musa ise bir an olsun annesinin yanından ayrılmadı.

Çocuğunu asker olarak yetiştireceğini ifade eden şehit eşi Nazan Özcan, ''Yüreğimi yaktılar, beni yalnız bıraktılar. Ben kocamı asker verdim, bir asker daha yetiştiriyorum. Asker yapmayacaktım. Ama bundan sonra 4 yaşındaki çocuğumu da asker için yetiştireceğim. Oğlumu da asker yapacağım'' dedi.

Bu arada, ağlayan ve atılan sloganlar nedeniyle iki eliyle kulaklarını kapatan Musa Özcan, ''beni yapma'' diye annesine sarıldı.

Tören alanına gelen Adana Valisi İlhan Atış, önce şehit tabutunun yanına gelerek dua edip, fotoğrafını okşadı.

Atış, daha sonra şehidin eşi Nazan ve oğlu Musa ile ilgilenerek, başsağlığı diledi.

Törene katılan 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek de şehit babası Musa Özcan'a başsağlığı dileyerek, tören boyunca yanında durdu. Baba Özcan, gazetecilere, ''Cenazenin ardından ne diyeyim. Vatan sağolsun demekten başka elden bir şey gelmiyor'' dedi.

Adana Müftüsü İsmail Canbolat'ın cenaze namazını kıldırmasının ardından şehidin cenazesi askeri bando eşliğinde ve gözyaşları içinde tarihi çarşı geçilerek, ambulansa kadar taşındı.

Cenaze töreninde katılan bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamazken, bir kadın ise şehit cenazesi, cenaze nakil aracına yerleştirilirken baygınlık geçirdi.

Törene, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Kozan Kaymakam Vekili Nail Anlar, İlçe Belediye Başkanı Kazım Özgan katıldı.

Cenaze toprağa verilmek üzere Kozan'ın Eski Mantaş köyüne götürüldü.

Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Dibek köyü kırsalında arazi tarama faaliyetleri sırasında güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada Uzman Çavuş Bünyamin Özcan şehit olmuş, bir asker de yaralanmıştı.