Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile İlgili Haberlere Yayın Yasağı Getirildi

Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile İlgili Haberlere Yayın Yasağı Getirildi
Makamında uğradığı menfur saldırı sonucu şehit düşen Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile ilgili haberlere yayın yasağı getirildi. Yasak kararının soruşturma bitinceye kadar süreceği açıklandı.

Rize Sulh Ceza Hakimliği, 11 Aralık 2018 tarihinde bir polis memuru tarafından makamında uğradığı menfur saldırı sonucu şehit olan Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin soruşturması tamamlanıncaya kadar yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınların yapılmasına yayın yasağı getirdi.

Hakimlikten yapılan açıklamada, Rize Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle 11 Aralık 2018 tarihinde Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin şehit edilmesi ve personel müdürü Ercan Polat ile koruma polisi Yiğit Can Köksal’ın yaralanması olayına ilişkin olarak yürütülen soruşturmada olayın basın yayın organlarında yayınlanmasının soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebileceği, bu nedenle soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası ve soruşturmaya konu olan olay hakkında yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınların 5271 sayılı CMK’nın 157/1 maddesi dikkate alınarak 5187 sayılı yasanın 3/2. Maddesi gereğince yasaklanmasına karar verilmesinin kamu adına talep edildiği ifade edilerek, “Hakimliğimizce yapılan değerlendirme sonucunda 11 Aralık 2018 tarihinde Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin şehit edilmesi ve personel müdürü Ercan Polat ile koruma polisi Yiğit Can Köksal’ın yaralanması olayı ile ilgili olarak Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yürütüldüğü, olayın basın yayın organlarında yayınlanmasının soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebileceği ve kamu düzenini bozabileceği yönünde Hakimliğimizce kanı gelmekle Rize Cumhuriyet Başsavcılığının talebinin kabulüne karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.