Şehit Nedim Çalık İlkokulu Öğrencilerinden Şehitlere Vefa

Şehit Nedim Çalık İlkokulu Öğrencilerinden Şehitlere Vefa
Rize Merkeze bağlı Şehit Nedim Çalık İlköğretim Okulu, öğrenci ve aileleri, bir çok sivil toplum örgütü ve öğrencilerin yaptığı gibi bir vefa örneği gösterdi. İlkokul öğrencileri düzenledikleri kermes gelirini Mehmetçik Vakfına bağışladı.

Okul Aile Birliği'nin girişimiyle, okulda öğrencisi bulunan veliler ve anneler, 18 Mart Çanakkale Şehitleri, tüm şehitler ve aileleriyle dayanışma ve destekte bulunmak için 'kermes' düzenledi.

Okul yemekhanesinde düzenlenen kermes için öğrenci aileleri evlerinde yaptığı yiyecek, ev ve süs eşyası gibi malzemeleri bağışladı ve Salarha beldesindeki köylü ve mahallelilere satış yaptı.

Kermese, Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara ile birlikte CHP Rize İl Sekreteri Ömer Şan, Salarha Jandarma Karakol Komutanı'nın yanı sıra Okul Aile Birliği Başkanı Yasin Alaca, Şehit Nedim Çalık Ortaokulu Müdürü Ergün Taş, Şehit Nedim Çalık İlköğretim Okulu Müdürü Ufuk Günaydın ile öğrenciler, öğrenci velileri ve aileleri katıldı.

Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarının simgesi 'arpa-buğday çorbası ile hoşaf-ekmek' masasının da yer aldığı, öğrenci ve belde sakinlerinin ilgi gösterdiği kermesten elde edilen gelirin tamamı ise Mehmetçik Vakfına bağışlandı.

Okulda ayrıca, 18 Mart Pazar günü anma töreni ile 19 Mart Pazartesi günü de, '18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü' etkinlikleri kapsamında anma programları düzenlendi.

Ayrıca, okulda oluşturulan Bilgisayar Laboratuarının geliştirilmesi için çalışmalar yapıldığı ve yeni 6 bilgisayara daha ihtiyaç olduğu ve hayırseverlerden bu konuda yardım ve destek beklendiği öğrenildi.

sehit-nedim-calik-ilkokulu-ogrencilerinden-sehitlere-vefa-53.jpg

Haber: Ömer Şan