Şehit Ömer Halisdemir'in Adı Rize'de Yaşatılacak

Şehit Ömer Halisdemir'in Adı Rize'de Yaşatılacak
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurduktan sonra darbeciler tarafından şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismi, Rize'de yaşatılacak.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında cuntaya ilk kurşunu Özel Kuvvetler Karargâhı'nda sıkan ve darbeci grubun başındaki Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra darbeciler tarafından şehit edilen Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın koruma astsubayı Ömer Halisdemir'in ismi Rize'de yaşatılacak.

Rize Belediyesi tarafından Boğaz Mahallesindeki Boğaz Kent önünde Şehit Ömer Halisdemir'in anıtı yaptırıldı. Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, yaptığı açıklamada, şehit Astsubay Halisdemir'in ismini kentte yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için anıt yaptırdıklarını belirterek, "Türkiye'de vatanına sahip çıkma adına, canını hiçe sayan bu güzel şahsiyeti ölümsüzleştirmek bizim için önemlidir. Bu topraklarda Milletimizin varlığı, Şehit Ömer gibi insanların özverisiyle, can veren kan döken insanların sayesinde oluyor. Böyle kahramanlarımızı ve o geceyi her zaman hatırlamak anlamında bu tür yaklaşımlar bizim boynumuzun borcudur" dedi.

image-20160912094618.jpeg

image-20160911211553.jpeg

image-20160911211701.jpeg