Şehit Tümgeneralin Adı Hastaneye Verildi

Şehit Tümgeneralin Adı Hastaneye Verildi
Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesindeki helikopter kazasında 12 askerle birlikte şehit olan 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan...

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesindeki helikopter kazasında 12 askerle birlikte şehit olan 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın adı, komutanı olduğu tümende bulunan hastaneye verildi.

Uludere ilçesi Şenoba beldesindeki helikopter kazasında şehit düşen 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın ismi 23. Jandarma Sınır Tümen komutanlığında bulunan, Şırnak Devlet Hastanesi ek binasına verildi. Hastanenin bahçesine ise Aydın ve aynı kazada şehit olan silah arkadaşları için anıt yapıldı. Şırnak Devlet Hastanesi Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Ek Hizmet Binası müdürü Hasan İskenderoğlu, "15 Temmuz'dan sonra bu hastane Sağlık Bakanlığına devredildi. Biz de burada elimizden gelen her şeyi yaptık. Sayın Tümen Komutanımız Tümgeneral Aydoğan Aydın bu hastanede bize o kadar yardımcı oldu ki bir nebze onu ve arkadaşlarını yaşatabilmek için hastanemize paşamızın ismini verdik ve bir anıt yaptırdık. Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın burada o kadar çok hatırası var ki, devamlı bize uğrar, bizi sorardı. Eksiklerimizi giderirdi, gidermek için elinden geleni yapardı. Biz de en azından vefa borcumuzu ödeyelim diyoruz" dedi.

Kaynak:IHA