Şehit Uzman Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Uzman Son Yolculuğuna Uğurlandı
Diyarbakır'ın Sur ilçesine göreve gitmek için Ankara Güvercinlik'teki askeri birlikte mühimmat yüklendiği sırada silah arkadaşının kaza kurşunuyla...

Diyarbakır'ın Sur ilçesine göreve gitmek için Ankara Güvercinlik'teki askeri birlikte mühimmat yüklendiği sırada silah arkadaşının kaza kurşunuyla şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Murat Tunçer, memleketi Ankara'nın Haymana ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Tunçer için Haymana'nın Sarıgöl Mahallesinde tören düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında bir süre taşındıktan sonra katafalka konuldu. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Haymana Kaymakamı Hüseyin Göktürk, şehit ailesi, yakınları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, asker ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anne Türkan Tunçer oğlu Murat Tunçer'in tabutuna sarılarak, "Oy koklayayım. Muradımın kokusu bana gelmiyor. Oy karagözlü Muradım" şeklindeki ağıtı törendekilerin yüreğini dağladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, anne Türkan Tunçer'e başsağlığı diledi. Tunçer Soylu'ya "Bir oğlum daha var, oda bu vatana kurban olsun" dedi.

İkindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı bir süre omuzlarda taşındı. Şehidin cenazesi daha sonra Sarıgöl Mezarlığında toprağa verildi.

(Hamza Kabasakal /İHA)

Şehit Uzman Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Uzman Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kaynak:IHA