Şehitlerden Dördünün Kimliği Belli Oldu

Şehitlerden Dördünün Kimliği Belli Oldu
Şırnak'ta şehit olan 10 güvenlik görevlisinden dördünün kimliği belli oldu.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK saldırısı sonucunda şehit olan 10 güvenlik görevlisinin kimlikleri belli olmaya başladı.

İLK ŞEHİT ATEŞİ GAZİANTEP'E DÜŞTÜ

Beştüşşebap'ta şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ahmet Kurt'un Gaziantep'teki baba ocağına ateş düştü.

Sabah saatlerinde acı haberi getiren iki subay, şehidin Aktoprak'taki akrabalarının yanında bulunan annesine gitti. Burada acı haberi alan aile, subaylarla birlikte şehidin Özgürlük mahallesindeki baba ocağına geldi.

Anne Rabia Kurt gözyaşlarına boğulurken, şehidin bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu. Bu sırada şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi yaptı. Şehidin il dışında olan babası Ali Kurt'a acı haberin verildiği ve Gaziantep'e dönmek için yola çıktığı öğrenildi.

İPSALA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şırnak'ta şehit olan 10 güvenlik görevlisinden Piyade Er Emrah Karataban'ın Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünden olduğu öğrenildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezinde saat 22.00 sıralarında polis ve askeri noktaları hedef alan teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle ilçede çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmada şehit olan 10 askerden Piyade Er Emrah Karataban'ın Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünden olduğu öğrenildi.

Karataban'ın ailesine şehit olduğu haberi, askeri görevliler verdi.
 
TERHİSİNE 3 AY KALMIŞTI

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden 22 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Ramazan Emre Ala'nın, memleketi Konya'nın Karapınar İlçesi'ne ateş düştü. Ala'nın terhisine yaklaşık 90 gün kaldığı belirtildi.

Komando Çavuş Ramazan Emre Ala'nın şehit düştüğü haberi, ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Kafiye Ala, sinir krizi geçirdi. Şehit Ala'nın otomobil yedek parça satışı yapan babası Seyyar Ala'nın ise Toprak Mahsulleri Ofisi'nde çalışan kızı Aysun Ala'yı işe götürmek için Konya'ya geldiği belirtildi. 5 kardeş olan şehit Ala'nın yaklaşık 20 gün önce izinli olduğu memleketinden askeri birliğine döndüğü ve terhisine de yaklaşık 3 ay kaldığı ifade edildi.

BURSA ŞEHİT ATEŞİYLE YANIYOR

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerce askeri üs bölgesine düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Süleyman Güleç'in Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Müşkülö köyünde ikamet ettiği öğrenildi.

Saldırıda şehit olan Bursalı er Süleyman Güleç'in şehadet haberi, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sağlık görevlileri nezaretinde Güleç ailesine verildi. Güleç'in cenazesinin yarın Bursa'da düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.