Şehitlerin İsimleri Belli Oldu

Şehitlerin İsimleri Belli Oldu
Hakkari'de çıkan çatışmada şehit olan 5 askerin kimliği belli oldu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Ortaklar ile Aktütün köyü arasında bulunan Sılo yaylası (Gepişti) kırsalında askerler ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

Pusuya düşürülen 5 asker şehit olurken, 10 terörist etkisiz hale getirildi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Şemdinli'deki çatışmada şehit olan 5 askerin kimliği belli oldu. Şehit olan askerlerin kimlikleri şöyle;

Üsteğmen Gökhan Korkut, Antalya

Astsubay Çavuş Nihat Gün, Konya - Ankara

Uzman çavuş Mehmet Bostancı, Çorum - Yozgat

Uzman çavuş Bekir Çavuş, Adana

Uzman çavuş Bilal Akgün. Kahramanmaraş

TİM'İ PUSUYA DÜŞÜRDÜLER

Şemdinli'de sınıra yakın noktada bulunan Süngütepe üs bölgesine PKK terör örgütü mensupları tarafından birkaç noktadan baskın gerçekleştirildiği öğrenildi. Roketler ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya, Süngütepe'de bulunan askerler karşılık verirken, yardım istendi.

Baskına uğrayan üs bölgesine yardıma giden Yüksekova Komando Birliği'nden bir TİM, helikopterle güvenli bir noktaya indikten sonra teröristlerin arkasını sarmak üzere harekete geçti. Bir süre arazide ilerleyip teröristlere yaklaşan TİM, örgüt mensupların kurdukları pusuya düştü.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Hakkari Valiliği, 5 askerin şehit olduğu çatışmada, 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 4 teröristin de sağ yakalandığını bildirdi.

Operasyon esnasında bir grup terör örgütü mensubu ile sıcak temas sağlandığı kaydedilen açıklamada, çıkan çatışmada 4 teröristin etkisiz hale getirildiği, 1'i yaralı olmak üzere 4 teröristin de sağ olarak yakalandığı ifade edildi.

Açıklamada, bölgede hava destekli devam eden operasyonlarda 2 teröristin ise kendiliğinden güvenlik güçlerine teslim olduğu vurgulanarak, "Operasyonlarda, 5 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 1 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır, yaralımıza acil şifalar dileriz" denildi.