Şehitlerle Alay Edercesine Teröre Dikkat Çekmek İçin Horon Ederek Eğlendiler

Şehitlerle Alay Edercesine Teröre Dikkat Çekmek İçin Horon Ederek Eğlendiler
Her gün onlarca askerimizle polisimizi terör dolayısıyla şehit verirken Ekşioğlu Vakfı tarafından terör olaylarına dikkat çekmek için şehitlerimizle alay edercesine bir rekor uğruna Rize’de horonlu kutlama yapıldı.

Yapılan kutlama ise katılım sayısının yetersiz kalışı dolayısıyla Guinnes Rekorlar kitabına giremedi.

Ekşioğlu Vakfınca Rize'nin İkizdere ilçesinin 2 bin 640 rakımlı Ovit Yaylası'nda festival düzenlendi. Tüm dünyada artan terör olaylarına ve terörizme dikkat çekmek için yapıldığı açıklanan programda şehitlerle alay edercesine "kar üzerinde dünyanın en büyük horon halkası" kurulmaya çalışıldı.

Her gün onlarca güvenlik güçlerimizi teröre şehit verirken teröre dikkat çekmek için yapıldığı açıklanan festivalde kurulan horon halkasına 965 kişi katıldığından "kar üzerinde dünyanın en büyük horon halkası" rekor denemesi başarısızlıkla sonuçlandı. 965 kişi 5 dakika boyunca kar üzerinde hiç durmadan horon oynadı. Bu yetmezmiş gibi yapılan rekor denemesi sonrasında Karadenizli ünlü sanatçı Davut Güloğlu sahne aldı, yağan kar ve soğuk havaya rağmen yüzlerce kişi eğlendi.

ovit-senlikleri-(37).jpg

Şenliği düzenleyen Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek "Ne yapalım sağlık olsun. Gönül rekoru kırmak isterdi ancak kötü hava koşulları nedeniyle Ovit Dağı'na gelemeyenler oldu. Bizim amacımız Ovit'i, buraları turizme kazandırmaktır. Gelecek yıl rekoru kırmak için çalışacağız. Bizim amacımız teröre karşı sevgi, barış ve kardeşlik halkası oluşturmaktı. Rekor kırılamasa da biz bu halkayı oluşturduk. Gelen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ovit-senlikleri-(67).jpg

Şenlikte Guinness rekor danışmanları Prof. Dr. Orhan Kural ve Aydın Türkgücü başkanlığındaki, 4 spor hakemi, 2 halk oyunları antrenörü, birer makine mühendisi ve avukattan oluşan hakem heyeti, kar üzerine yerleştirilen 5 dijital sayaçlı turnikeyi kontrol etti. Rekor denemesine katılacak vatandaşlar, turnikelerden görevlilerin kontrolünde içeri alındı. Kural gereği alana, 18 yaşından küçüklerin girmesine izin verilmedi. Yaklaşık 20 dakikada alana giren vatandaşlar, kendilerine ayrılan bölümde sıraya girdi. Girişlerin tamamlanmasının ardından görevliler, turnikeden geçen kişi sayısını belirledi.  Sayıma göre rekor denemesine katılan 965 kişi, 5 dakika boyunca kar üzerinde hiç durmadan horon oynadı.  Deneme, katılımcı sayısının, daha önce Almanya'da bin 144 kişiyle kırılan rekorun altında kalması nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı. Prof. Dr. Orhan Kural, rekor denemesinin kötü hava koşullarında gerçekleştirildiğini belirterek, "965 kişinin katıldığı denemede, rekor kırılamadı." dedi.

ovit-senlikleri-(34).jpgovit-senlikleri-(35).jpgovit-senlikleri-(55).jpgovit-senlikleri-(64).jpg

ovit-senlikleri-(32).jpgovit-senlikleri-(38).jpgovit-senlikleri-(39).jpgovit-senlikleri-(42).jpg

ovit-senlikleri-(43).jpgovit-senlikleri-(46).jpgovit-senlikleri-(48).jpgovit-senlikleri-(49).jpg

ovit-senlikleri-(51).jpgovit-senlikleri-(57).jpgovit-senlikleri-(59).jpgovit-senlikleri-(61).jpg