Şehri Renklendirdi, Amacı 81 İli Boyamak

Şehri Renklendirdi, Amacı 81 İli Boyamak
Resim öğretmenliği bölümünü tamamlayan ancak atanamayan Merve Aslan, çizdiği resimlerle yaşadığı şehir olan Batman'ı renklendiriyor.

Resim öğretmenliği bölümünü tamamlayan ancak atanamayan Merve Aslan, çizdiği resimlerle yaşadığı şehir olan Batman'ı renklendiriyor. Daha çok çocukların beğenisini toplayan Aslan, işini severek yaptığını kaydetti.

Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Merve Aslan, üniversite bittikten sonra boş durmayıp site ve kafelere yaptığı resim çalışmaları ile Batman'ı renklendiriyor. 5 yıldır duvar resimleriyle uğraşmaya başlayan Aslan, çevreninde ilgisini çeken sanatsal çalışmaları ile beğeni topladı. Çocukların isteklerine göre resim çizerek, onlarla beraber duvarlara renk katıyor. Severek yaptığı duvar resimlerinde çizgi film karakterleri ve manzara resimleri yer alıyor. Merve Aslan, Batman'dan sonra Türkiye'nin 81 iline de bu sanatsal çalışmayı yapmayı düşündüğünü belirtti.

5 yıldır duvar resimleriyle uğraştığını söyleyen Aslan, "Tabi bundan önce 4 yıllık üniversite bitirip resim mezunu oldum. Atanmayı beklerken boş durmak istemedim. Batman'ın birçok yerini boyadım. Kafelere, sitelere hatta boş bulduğum her alana resim yaptım. Hem insanların görsel zenginliği artsın diye hem de resme ve sanata bakış açısı değişsin diye bunun için uğraştım. Bunu başardığımı düşünüyorum" dedi.

"AMACIM TÜRKİYE'NİN 81 İLİNİ BOYAMAK"

İnsanların sanata karşı bakış açısının çok değiştiğini vurgulayan Aslan, "İletişim kurduğum insanların resme sevgisi, sanata olan duyguları o kadar genişledi ki. Amacım Türkiye'nin 81 ilini boyamak. Türkiye'deki bütün insanlara sanatı ve resmi sevdirmek. Bu ülkeye bir kadın eli değmesi gerekiyordu" şeklinde konuştu.

Sitede oturan minik Jinda Çetinbaş ise "Yaptıklarını çok beğendim. Bahçeye çıkma hevesim arttı" diye konuştu.

(Sevban Sevkal/İHA)

Şehri Renklendirdi, Amacı 81 İli Boyamak

Şehri Renklendirdi, Amacı 81 İli Boyamak

Şehri Renklendirdi, Amacı 81 İli Boyamak

Şehri Renklendirdi, Amacı 81 İli Boyamak

Kaynak:IHA