Sel Mağdurlarına Kosgeb’den ‘Acil Destek’

Sel Mağdurlarına Kosgeb’den ‘Acil Destek’
Trabzon'un Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerinde 21 Eylül 2016 günü meydana gelen sel felaketinde zarar gören esnaflara KOSGEB tarafından faizsiz kredi desteği...

Trabzon'un Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerinde 21 Eylül 2016 günü meydana gelen sel felaketinde zarar gören esnaflara KOSGEB tarafından faizsiz kredi desteği verilecek. Konu ile ilgili olarak yapılan toplantıda zarar gören esnafların bankalardan çekecekleri 24 ay vadeli kredilerin faizleri KOSGEB tarafından ödeneceği belirtildi.

Trabzon KOSGEB Müdürü Muhammet Mustafa Kurt konuyla ilgili şu ana kadar 500 esnafın başvurularını aldıklarını belirterek, "Bu kredi faizi desteği programı sadece Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerimiz için kurgulanmıştır. Kredi limitiniz uygunsa, banka size kredi vermeyi kabul ediyorsa, faizini biz karşılayacağız KOSGEB işin burasında. Dolayısıyla Faizsiz bir kredi kullanmış olacaksınız. Bu kredinin ilk 12 ayı ödemesiz, ondan sonraki 24 ay içerisinde ödemenizi gerçekleştireceksiniz. Dolayısıyla bir nebze olsun yaralarınızın sarılmasına destek vermiş olacağız. İrtibat ofislerimizde, gerek Kaymakamlık gerek de KOSGEB personeli, gerekirse bankaya kadar eşlik edecek şekilde yanınızda olacaktır. Afet iki ilçede de ekonomik hayata zarar verdi. Bizlerde ekonomik hayatı canlandırmak için elimizi taşın altına koyduk. Tüm hizmet araçlarımız emrinizdedir. Bu noktada devletin veren eli olan KOSGEB bu süreçte Kredi Faiz Desteğiyle yanınızda olmaya çalışacaktır. İki ilçede kaymakamlıklarda komisyonlar oluşturduk ve şuana kadar 500 esnafımızın başvurularını aldık" dedi.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta'da yapılan desteğin ticareti canlandıracağını ifade ederek "21 Eylül'de çok ciddi sel felaketi yaşadık. Ağırlıklı olarak Beşikdüzü'nde ve Vakfıkebir'in Batı yakasında önemli ölçüde yaşanan sel felaketinden etkilendik. Devletimiz bütün unsurlarıyla beraber yanımızda oldu. Kıymetli esnafımızın da mağduriyetlerini her zaman yetkili, ilgili makamlara ilettik. Ben bu yapılan acil destek kredisinin, ekonomik canlılık açısından canlanacağına cani gönülden inanıyorum. Bu verilen desteklerin ve yardımların gelmesinden dolayı, Başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, şahsım ve ilçe halkım adına teşekkür ediyorum. Yapılan bu desteğin de esnafımızın ticarette olumsuz etkilerini gidermesinde faydalı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Toplantıda söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise "Sayın Bakanımız Süleyman Soylu, Trabzon Milletvekilleri olarak sel felaketinden zarar gören esnaflarımızın bu kredi imkanından yararlanabilmeleri için yoğun bir gayret gösterdik. 21 Mayısta KOSGEB başkanımızla kayıtlı olan bütün işletmecilerimizin bu kredi imkanından yararlanabilmeleri için görüştük. Kendisi de Kilis örneğindeki gibi bu iki ilçenin afet alanı ilan edilmesi gerektiğini ifade etti. Sayın Bakanımızla görüştük. Sayın Bakanımızda, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü Beyle görüştü. Bunlar konuşuldu ve sonuçta da Türkiye'de Kilis'ten sonra ilk olarak Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçesi afet kapsamına alındı. Burada özellikle KOSGEB Başkanımız ve Başkan yardımcımızın çok önemli desteği var. Ben öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlar Kurulumuza, en önemlisi Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü Beye, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Beye huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Kaynak:IHA