Sel ve Heyelandan Dolayı Rize'ye İçme Suyu Uyarısı

Sel ve Heyelandan Dolayı Rize'ye İçme Suyu Uyarısı
Rize İl Sağlık Müdürü Dr Mustafa Tepe, yaşanan heyelan ve su taşkınları sonrasında içme suyu ile ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, “İlimizde 24.08.2015 tarihi  gecesi  başlayan yağışlar giderek etkisini arttırıp birçok bölgemizde heyelan ve taşkınlara sebep olmuştur. Aynı zamanda mevcut su şebekelerimizde de birçok bölgede hasarlar meydana gelmiştir. Bu durumda genel anlamda özellikle yağıştan ciddi anlamda etkilenen bölgelerimizde mevcut suların kirliliği ortaya çıkmıştır.  Bu nedenle özellikle söz konusu bölgelerimizde ki vatandaşlarımızın köy sularını kaynatmadan kesinlikle içmemeleri gerekmektedir.Yine sağlıklı su anlamında en temiz suyumuz Andon şebeke suyu başta olmak üzere şebeke sularımızdır. Ancak hangi şebeke suyu olursa olsun su kesintilerinden sonra ilk gelen sular kaynatılmadan kesinlikle içilmemelidir” dedi.

Tepe, ayrıca, il genelinde yağıştan etkilenen sularla ilgili genel anlamda tekrardan tahliller yapıldığını, bu konuda vatandaşlarımıza düzenli bilgi verileceğini kaydetti.

mustafa-tepe-006.jpg